Siirry suoraan sisältöön

Pääsihteerin katsaus 2017

Syöpäsäätiön kaksi keskeistä roolia on rahoittaa syöpätutkimusta ja tukea syöpätyötä. Vuonna 2014 hyväksytty strategia ja vuonna 2016 uudistetut säännöt tukevat näitä kahta tehtävää.

Koulutuksen tuki

Vuonna 2017 Syöpäsäätiön 44. asiantuntijasymposiumin aiheena oli ihomelanooma. Symposiumi on vuosittain järjestettävä, moniammatillinen koulutustapahtuma, johon osallistuu yli sata syövän parissa työskentelevää lääkäriä.

Lue lisää: Koulutuksen tuki

Syöpätyön tuki

Syöpätyöllä tarkoitetaan syöpäpotilaiden ja heidän läheistensä hyväksi tehtävää työtä, syövän ehkäisyä ja tietoisuuden lisäämistä syöpäsairauksista. Syöpäsäätiö on kerännyt vuodesta 2013 lähtien lahjoituksia syöpätyön tukemiseen.

Lue lisää: Syöpätyön tuki

Talous

Syöpäsäätiön talous pysyi vakaana vuoden 2017 ajan. Varainhankinnan ja sijoitustoiminnan tuotoilla pystyttiin toteuttamaan säätiön sääntöjen mukaista tarkoitusta, rahoittamaan syöpätutkimusta, tukemaan Suomen Syöpäyhdistyksen toimintaa sekä antamaan taloudellista tukea syöpään sairastuneille.

Lue lisää: Talous

Varainhankinta

Kesäkuussa 2017 tehtiin organisaatiomuutos, jossa Suomen Syöpäyhdistyksen viestintä ja Syöpäsäätiön varainhankinta yhdistyivät yhden viestintä- ja varainhankintajohtajan alaisuuteen.

Lue lisää: Varainhankinta

Viestintä

Syöpäsäätiön viestinnän tavoite on vahvistaa syöpätutkimuksen tunnettuutta, tuoda esiin sen vaatiman rahoituksen tarvetta sekä kertoa miten lahjoitusvaroilla edistetään syöpätutkimusta.

Lue lisää: Viestintä