Siirry suoraan sisältöön

Neuvontapalvelut

Syöpäjärjestöjen neuvontapalveluilla tarkoitetaan valtakunnallista neuvontapalvelua ja jäsenjärjestöjen tarjoama neuvontaa. Syöpäjärjestöjen neuvontapalvelut tarjoavat tietoa ja tukea syöpäpotilaille, heidän läheisilleen ja kaikille syövästä huolestuneille.

Kuntoutus

Syöpäpotilaille tarkoitettua kuntoutusta toteuttavat Kela, Syöpäjärjestöt ja osa sairaaloista. Syöpäjärjestöjen tarjoama kuntoutus on kurssimuotoista sopeutumisvalmennusta. Sen tarkoituksena on täydentää julkisia kuntoutuspalveluita.

Terveyden edistäminen

Terveyden edistäminen ja syövän ehkäisy ovat Syöpäjärjestöjen päätavoitteita. Järjestö pyrkii työllään vähentämään kansalaisten riskiä sairastua syöpään ja syövän aiheuttamia haittoja.

Taloudelliset avustukset

Syöpäjärjestöt tukee syöpäpotilaita erilaisilla taloudellisilla avustuksilla.

Vaikuttaminen

Syöpäjärjestöt on aktiivinen yhteiskunnallinen vaikuttaja sekä Suomessa että kansainvälisesti. Vaikuttamisen tavoitteena on ehkäistä syöpää sekä varmistaa syöpään sairastuneiden huippulaatuinen ja yhdenvertainen hoito ja kuntoutumisen tuki koko maassa. Järjestö haluaa varmistaa, että syöpään sairastuneet voivat elää mahdollisimman hyvää elämää sairaudesta riippumatta.

Tunnustukset

Syöpäjärjestöt jakaa tunnustuksia ja palkintoja ansioituneille syöpätyötä tekeville.

Vapaaehtoistoiminta

Syöpäjärjestöjen tukihenkilötoiminta on keskeisin vapaaehtoistoiminnan muoto. Syöpäjärjestöissä toimii vapaaehtoisia mitä erilaisimmissa tehtävissä. Valitse oma tapasi auttaa ja ilmoittaudu mukaan!

Tutkimus ja viranomaisvastuut

Merkittävä osa Syöpäjärjestöjen toimintaa on Suomen Syöpärekisterillä ja siihen kuuluvalla Joukkotarkastusrekisterillä. Suomen Syöpärekisteri on syöpätautien tilastollinen ja epidemiologinen tutkimuslaitos. Joukkotarkastusrekisterin tehtävänä on suunnitella, kehittää ja arvioida suomalaisia syöpäseulontaohjelmia.