Siirry suoraan sisältöön

Neuvontapalvelut

Syöpäjärjestöjen neuvontapalveluilla tarkoitetaan valtakunnallista neuvontapalvelua ja jäsenjärjestöjen tarjoama neuvontaa. Syöpäjärjestöjen neuvontapalvelut tarjoavat tietoa ja tukea syöpäpotilaille, heidän läheisilleen ja kaikille syövästä huolestuneille.

Kuntoutus

Syöpäpotilaille tarkoitettua kuntoutusta toteuttaa Kela ja osa sairaaloista. Syöpäjärjestöt toteuttavat syöpään sairastuneille ja läheisille kuntoutumista tukevia kursseja, jotka ovat tavoitteellisia ja ryhmämuotoisia. Syöpäjärjestöjen palvelut täydentävät julkisia kuntoutuspalveluita.

Terveyden edistäminen

Terveyden edistäminen ja syövän ehkäisy ovat Syöpäjärjestöjen päätavoitteita. Järjestö pyrkii työllään vähentämään kansalaisten riskiä sairastua syöpään ja syövän aiheuttamia haittoja.

Vapaaehtoistoiminta

Syöpäjärjestöjen tukihenkilötoiminta on keskeisin vapaaehtoistoiminnan muoto. Syöpäjärjestöissä toimii vapaaehtoisia mitä erilaisimmissa tehtävissä. Valitse oma tapasi auttaa ja ilmoittaudu mukaan!

Taloudelliset avustukset

Syöpäjärjestöt tukee syöpäpotilaita erilaisilla taloudellisilla avustuksilla.

Vaikuttaminen

Syöpäjärjestöt on aktiivinen yhteiskunnallinen vaikuttaja. Vaikuttaminen on yksi tapa toteuttaa järjestön visiota ”Hyvä elämä ilman syöpää ja syövästä huolimatta”. Vaikuttamistyötä tehdään niin poliittisten päättäjien ja virkakunnan suuntaan kuin terveydenhoitojärjestelmän sisällä ja erilaisissa yhteistyörakenteissa.

Tunnustukset

Syöpäjärjestöt jakaa tunnustuksia ja palkintoja ansioituneille syöpätyötä tekeville.

Tutkimus ja viranomaisvastuut

Merkittävä osa Syöpäjärjestöjen toimintaa on Suomen Syöpärekisterillä ja siihen kuuluvalla Joukkotarkastusrekisterillä. Suomen Syöpärekisteri on syöpätautien tilastollinen ja epidemiologinen tutkimuslaitos. Joukkotarkastusrekisterin tehtävänä on suunnitella, kehittää ja arvioida suomalaisia syöpäseulontaohjelmia.