Siirry suoraan sisältöön

Syöpäsäätiö

Syöpäsäätiö on merkittävin yksityinen syöpätutkimuksen rahoittaja Suomessa. Se on yleishyödyllinen säätiö, jolla on ollut merkittävä vaikutus syöpätutkimuksen ja syöväntorjunnan kehittämisessä Suomessa.

Syöpäsäätiö tukee avustuksin syövän ehkäisyä ja työtä syöpäpotilaiden hyväksi. Syöpäsäätiö vaikuttaa yhdessä Suomen Syöpäyhdistyksen kanssa kansalliseen syöpäpolitiikkaan ja varmistaa syöpäpotilaiden hyvää hoitoa, asemaa ja etuuksia.

Syöpäsäätiö(avautuu uudessa ikkunassa)

Syöpäsäätiö ja Suomen Syöpäyhdistys jäsenjärjestöineen muodostavat Syöpäjärjestöt. Syöpäjärjestöillä on yhteinen strategia. Syöpäsäätiön ja Suomen syöpäyhdistyksen hallitukset kokoontuvat yhdessä, ja organisaatioilla on sama pääsihteeri. Yhdistyksellä ja säätiöllä on myös yhteinen työvaliokunta sekä raha-asianvaliokunta.

Syöpäsäätiön talous

Syöpäsäätiön toiminta

Tutkimuksen tukeminen

Syöpäsäätiö on tärkeä syöpätutkimuksen rahoittaja. Säätiö myöntää apurahoja syöpätutkijoille. Syöpäsäätiö tukee myös Suomen Syöpärekisterin ja sen yhteydessä toimivan Joukkotarkastusrekisterin toimintaa.

Apurahat

Syöpätyön tukeminen

Syöpäsäätiö tukee syöpäpotilaiden ja heidän läheistensä hyväksi tehtävää työtä ja syövän ehkäisyä. Säätiön tuella ylläpidetään Syöpäjärjestöjen valtakunnallista neuvontapalvelua.

Syöpäsäätiön symposiumi

Syöpäsäätiö järjestää vuosittain symposiumin syöpätutkimuksen ja syövän hoidon asiantuntijoille. Kansallinen symposiumi kokoaa yhteen tiettyyn syöpätyyppiin, syövän ehkäisyyn, diagnostiikkaan, hoitoon, seurantaan ja kuntoutukseen perehtyneet asiantuntijat. Osallistujat ovat pääasiassa erikoislääkäreitä ja tutkijoita.

Toimintasuunnitelma ja toimintakertomus

Luottamushenkilöt

Varainhankinta

Keskeinen osa Syöpäsäätiön toimintaa on varainhankinta.

Syöpäsäätiöllä on useita lahjoitusmuotoja:

  • kuukausilahjoitukset
  • kertalahjoitukset
  • testamenttilahjoitukset
  • muistokeräykset
  • merkkipäiväkeräykset
  • yrityslahjoitukset ja yritysyhteistyö

Tunnetuin Syöpäsäätiön varainhankintakampanja on vuosittain järjestettävä Roosa nauha -kampanja. Se järjestetään suomalaisen rintasyöpätutkimuksen ja asiantuntevan neuvonnan hyväksi. Roosa nauha -kampanja järjestettiin Suomessa ensimmäisen kerran vuonna 2003.

Roosa nauha(avautuu uudessa ikkunassa)

Lisätietoa Syöpäsäätiön keräyksistä(avautuu uudessa ikkunassa)