Siirry suoraan sisältöön

Vapaaehtoistoiminta

Syöpäjärjestöjen tukihenkilötoiminta on keskeisin vapaaehtoistoiminnan muoto. Syöpäjärjestöissä toimii vapaaehtoisia mitä erilaisimmissa tehtävissä. Valitse oma tapasi auttaa ja ilmoittaudu mukaan!

Mitä enemmän Syöpäjärjestöillä on vapaaehtoisia, sitä paremmin pystymme auttamaan syöpään sairastuneita ja heidän läheisiään. Jos sinulla on halua auttaa, tule mukaan Syöpäjärjestöjen vapaaehtoistoimintaan!

Tarjoamme Syöpäjärjestöjen vapaaehtoisille merkityksellistä tekemistä ja keinoja tukea syöpää sairastavia ja heidän läheisiään. Vapaaehtoiset tarjoavat tukea ja apua vaikeassa elämäntilanteessa oleville ihmisille.  Syöpäjärjestöjen tavoitteena on, että syöpään sairastuneella on hyvä elämä syövästä huolimatta.

Syöpäjärjestöissä toimii vapaaehtoisia mitä erilaisimmissa tehtävissä. Tukihenkilötoiminta on Syöpäjärjestöjen keskeisin vapaaehtoistoiminnan muoto. Syöpäjärjestöt tarjoavat myös muita erilaisia vapaaehtoistoiminnan muotoja eri puolilla Suomea. Vapaaehtoiset voivat toimia esimerkiksi:

Valitse oma tapasi auttaa ja ilmoittaudu mukaan!

Syöpäjärjestöt sitoutuu tukemaan vapaaehtoisia mm.

  • antamalla riittävät valmiudet tehtävien hoitamiseen koulutuksen ja viestinnän avulla
  • tarjoamalla tukea tehtävässä toimimiseen ja toiminnan kehittämiseen
  • kohtelemalla vapaaehtoisia kunnioittavasti, tasa-arvoisesti ja luottamuksellisesti
  • valitsemalla oikeat ihmiset oikeisiin tehtäviin

Videolta näet, miten vapaaehtoiseksi tuleminen etenee.

Tule mukaan Syöpäjärjestöjen vapaaehtoistoimintaan

Syöpäjärjestöihin kuuluu 18 alueellista syöpäyhdistystä ja valtakunnallista potilasjärjestöä. Syöpäjärjestöjen vapaaehtoiset toimivat jäsenyhdistyksissä. Kaikissa jäsenyhdistyksissä on aktiivista tukihenkilötoimintaa ja lisäksi monet yhdistykset tarjoavat monia muita kiinnostavia vapaaehtoistoiminnan mahdollisuuksia.

Lue lisää jäsenyhdistysten toiminnasta

Ilmoittaudu mukaan ja kerro meille, millaisista tehtävistä olisit kiinnostunut. Välitämme tietosi alueesi Syöpäjärjestölle tai valtakunnalliselle potilasjärjestölle. Sen jälkeen voitte yhdessä pohtia, millainen vapaaehtoistoiminta sinua kiinnostaa ja millaisia vapaaehtoistoiminnan mahdollisuuksia alueellasi on.

Ilmoittaudu mukaan Syöpäjärjestöjen vapaaehtoistoimintaan

Potilasverkostot

Siskola-logo(avautuu uudessa ikkunassa)Lisäksi Syöpäjärjestöjen yhteydessä toimii erilaisia verkostoja. Näistä tuorein esimerkki on Siskot, joka on syöpään sairastuneiden naisten perustama laaja verkosto, joka on toteuttanut ja koordinoinut aktiivista vertaistoimintaa. Lue lisää Siskojen toiminnasta täältä: www.siskola.fi/

Lisää erilaisia potilasverkostoja löytyy täältä: https://www.syopapotilaat.fi/potilasverkostot/