Siirry suoraan sisältöön

Kuntoutus

Syöpäpotilaille tarkoitettua kuntoutusta toteuttaa Kela ja osa sairaaloista. Syöpäjärjestöt toteuttavat syöpään sairastuneille ja läheisille kuntoutumista tukevia kursseja, jotka ovat tavoitteellisia ja ryhmämuotoisia. Syöpäjärjestöjen palvelut täydentävät julkisia kuntoutuspalveluita.

Kursseja tarjoavat alueelliset syöpäyhdistykset ja osa valtakunnallisista potilasjärjestöistä. Kursseja toteutetaan eri puolilla Suomea ja ne ovat asiakkaille maksuttomia.

Kursseilla saa muun muassa tietoa, tukea sekä keinoja ja työvälineitä sekä valmiuksia edistää itse omaa kuntoutumista, toiminta- ja työkykyä sekä hyvinvointia. Vertaistuki, ajatusten ja kokemusten vaihto toisten samassa tilanteessa olevien kesken on niin ikään kurssien tärkeä anti. Kurssien tarkoituksena on myös antaa sairastuneelle tietoa syövästä sekä tukea sairastuneen ja hänen läheistensä fyysistä, psyykkistä ja sosiaalista toipumista. Syöpäjärjestöjen kurssit ovat terveydenhuollon ammattilaisten ohjaamia.

Kuntoutusta tukevat kurssit

Syöpäjärjestöjen tavoitteena on, että jokainen syöpään sairastunut saa tarvitsemaansa tukea ja kuntoutumista tukevia palveluita. Alueelliset syöpäyhdistykset ja valtakunnalliset potilasjärjestöt järjestävät vuosittain Veikkauksen avustuksella noin 40–60 kurssia. Veikkauksen pelituottojen jakoa sosiaali- ja terveysjärjestöjen hankkeisiin hallinnoi Sosiaali- ja terveysjärjestöjen avustuskeskus (STEA).

Kurssien lisäksi yhdistykset tarjoavat kuntoutumisen tueksi neuvontaa ja vertaistukea.

Jäsenjärjestöjen yhteystiedot(avautuu uudessa ikkunassa)