Siirry suoraan sisältöön

Kuntoutus

Syöpäpotilaille tarkoitettua kuntoutusta toteuttavat Kela, Syöpäjärjestöt ja osa sairaaloista. Syöpäjärjestöjen tarjoama kuntoutus on kurssimuotoista sopeutumisvalmennusta. Sen tarkoituksena on täydentää julkisia kuntoutuspalveluita.

Sopeutumisvalmennusta tarjoavat alueelliset syöpäyhdistykset ja osa valtakunnallisista potilasjärjestöistä. Sopeutumisvalmennuskurssit on tarkoitettu syöpäpotilaille ja heidän läheisilleen. Sopeutumisvalmennuksen tarkoituksena on antaa sairastuneelle tietoa syövästä sekä tukea sairastuneen ja hänen läheistensä fyysistä, psyykkistä ja sosiaalista toipumista. Sopeutumisvalmennuksella pyritään myös parantamaan sairastuneen ja hänen läheistensä elämänlaatua, elämänhallintaa ja kykyä selviytyä arjesta sairaudesta huolimatta.

Kuntoutuskurssit(avautuu uudessa ikkunassa)

Syöpäjärjestöjen tavoitteena on, että jokainen syöpään sairastunut saa tarvitsemaansa tukea ja kuntoutusta. Alueelliset syöpäyhdistykset ja valtakunnalliset potilasjärjestöt järjestävät vuosittain Veikkauksen  avustuksella noin 40–50 kurssia. Veikkauksen pelituottojen jakoa sosiaali- ja terveysjärjestöjen hankkeisiin hallinnoi Sosiaali- ja terveysjärjestöjen avustuskeskus (STEA).

Kurssien lisäksi yhdistykset tarjoavat kuntoutumisen tueksi neuvontaa ja vertaistukea.

Jäsenjärjestöjen yhteystiedot(avautuu uudessa ikkunassa)