Siirry suoraan sisältöön

Kuntoutus

Syöpäpotilaille tarkoitettua kuntoutusta toteuttavat Kela, Syöpäjärjestöt ja osa sairaaloista. Syöpäjärjestöjen tarjoama kuntoutus on kurssimuotoista. Sen tarkoituksena on täydentää julkisia kuntoutuspalveluita.

Kuntoutusta tarjoavat alueelliset syöpäyhdistykset ja osa valtakunnallisista potilasjärjestöistä. Kuntoutuskurssit on tarkoitettu syöpäpotilaille ja heidän läheisilleen. Kuntoutuksen tarkoituksena on antaa sairastuneelle tietoa syövästä sekä tukea sairastuneen ja hänen läheistensä fyysistä, psyykkistä ja sosiaalista toipumista. Kuntoutuksella pyritään myös parantamaan sairastuneen ja hänen läheistensä elämänlaatua, elämänhallintaa ja kykyä selviytyä arjesta sairaudesta huolimatta.

Kuntoutuskurssit(avautuu uudessa ikkunassa)

Syöpäjärjestöjen tavoitteena on, että jokainen syöpään sairastunut saa tarvitsemaansa tukea ja kuntoutusta. Alueelliset syöpäyhdistykset ja valtakunnalliset potilasjärjestöt järjestävät vuosittain Veikkauksen  avustuksella noin 40–50 kurssia. Veikkauksen pelituottojen jakoa sosiaali- ja terveysjärjestöjen hankkeisiin hallinnoi Sosiaali- ja terveysjärjestöjen avustuskeskus (STEA).

Kurssien lisäksi yhdistykset tarjoavat kuntoutumisen tueksi neuvontaa ja vertaistukea.

Jäsenjärjestöjen yhteystiedot(avautuu uudessa ikkunassa)