Siirry suoraan sisältöön

Strategia

Strategia on Syöpäjärjestöjen lupaus toimia määrätietoisesti terveyden edistämiseksi, syövän ehkäisemiseksi, sairastuneiden tukemiseksi ja syövästä aiheutuvien haittojen vähentämiseksi koko maassa.

Suomen Syöpäyhdistys

Suomen Syöpäyhdistys on yksi Suomen suurimmista potilas- ja kansanterveysjärjestöistä sekä valtakunnallinen asiantuntijajärjestö. Yhdistyksen työ on yhteiskunnallisesti vaikuttavaa ja asiantuntevaa. Suomen Syöpäyhdistys on osa Syöpäjärjestöjä.

Jäsenjärjestöt

Suomen Syöpäyhdistykseen kuuluu 12 alueellista syöpäyhdistystä ja viisi valtakunnallista potilasjärjestöä. Jäsenjärjestöt ovat itsenäisiä organisaatioita, jotka noudattavat Syöpäjärjestöjen yhteisesti sopimia arvoja ja toimintaperiaatteita.

Syöpäsäätiö

Syöpäsäätiö on merkittävin yksityinen syöpätutkimuksen rahoittaja Suomessa. Se on yleishyödyllinen säätiö, jolla on ollut merkittävä vaikutus syöpätutkimuksen ja syöväntorjunnan kehittämisessä Suomessa.

Talous

Syöpäjärjestöjen vakaa talous nojaa oman varainhankinnan ja sijoitustoiminnan tuottoihin. Myös avustuksilla on merkittävä rooli toiminnan rahoituksessa.

Historia

Suomen Syöpäyhdistys perustettiin vuonna 1936. Perustamista siivittäneet lahjoitusvarat – viisi miljoonaa markkaa – sijoitettiin radiumiin, jolla hoidettiin syöpäpotilaita. Syöpä oli vielä varsin huonosti tunnettu tautiryhmä, ja Syöpäsäätiö perustettiin tutkimuksen rahoittamiseksi vuonna 1948.