Siirry suoraan sisältöön

Pääsihteerin katsaus

Toimintaympäristössä tapahtui paljon merkittäviä asioita vuoden 2017 aikana. Eduskunta päätti uudesta alkoholilaista, valtioneuvosto päätti kansallisen syöpäkeskuksen perustamisesta ja tiettyjen syöpähoitojen keskittämisestä ja STM antoi ohjeet palliatiivisen ja saattohoidon järjestämisestä.

Järjestötoiminta

Suomen Syöpäyhdistys on yksi Suomen suurimmista kansanterveys- ja potilasjärjestöistä. Sillä on 18 jäsenyhdistystä, joista 12 on alueellisia syöpäyhdistyksiä, ja kuusi valtakunnallista potilasyhdistystä. Vuoden 2017 lopussa yhteenlaskettu jäsenmäärä oli 119 607.

Lue lisää: Järjestötoiminta

Kansainvälinen toiminta

Suomen Syöpäyhdistys toimi aktiivisesti NCU:ssa (Nordic Cancer Union eli Pohjoismaiden syöpäunioni), ECL:ssä (Association of European Cancer Leagues eli Euroopan syöpäjärjestöjen liitto) sekä UICC:ssä (Union for International Cancer Control eli Kansainvälinen syöpäunioni).

Lue lisää: Kansainvälinen toiminta

Suomen Syöpärekisteri

Suomen Syöpärekisteri on Suomen Syöpäyhdistyksen ylläpitämä syöpätautien tilastollinen ja epidemiologinen tutkimuslaitos. Syöpäyhdistys ylläpitää THL:n valtakunnallista syöpärekisteriä, jonka osana ovat rinta- ja kohdunkaulan syövän joukkotarkastusrekisterit.

Lue lisää: Suomen Syöpärekisteri

Viestintä

Viestintäosasto edisti Syöpäjärjestöjen mission ja kärkihankkeiden toteutumista. Viestinnän tavoite on, että yhdistyksen palvelut ja tuottama tieto ovat mahdollisimman helposti löydettävissä ja käytettävissä niin sairastuneen, tämän läheisen kuin asiantuntijan tueksi.

Lue lisää: Viestintä

Näytekokoelmat

Päättyneen laboratoriotoiminnan myötä Suomen Syöpäyhdistykselle on kertynyt runsaasti biologista näytemateriaalia. Näytekokoelmat ovat muodostuneet Helsingin, Kotkan, Oulun ja Tampereen patologian laboratorioiden toiminnan myötä.

Lue lisää: Näytekokoelmat