Siirry suoraan sisältöön

Syöpäsäätiö järjestää vuosittain tieteellisen symposiumin ja tukee palliatiivisen hoidon kehittämistä Suomessa.

Syöpäsäätiön symposiumi

Vuonna 2016 Syöpäsäätiön 43. asiantuntijasymposiumin aiheena oli suolistosyöpä. Symposiumi on vuosittain järjestettävä, moniammatillinen koulutustapahtuma, johon osallistuu noin sata syövän parissa työskentelevää lääkäriä.

Symposiumin esityksistä ja symposiumissa käydystä keskustelusta valmisteltiin Duodecim-lehden suolistosyöpää käsittelevä teemanumero yhteistyössä Lääkäriseura Duodecimin kanssa. Lehden kautta uusin tutkimustieto välittyy laajalti suolistosyövän hoitoon ja diagnostiikkaan osallistuville erikoislääkäreille, erikoistuville lääkäreille ja myös muille aiheesta kiinnostuneille lääkäreille. Tätä yhteistyötä on tarkoitus jatkaa myös tulevina vuosina.

Palliatiivisen hoidon kehittämisen tuki

Syöpäsäätiö tukee palliatiivisen hoidon kehittämistä Suomessa. Vuosien 2012 – 2015 aikana säätiö on tukenut lääkäreiden palliatiivisen hoidon erityispätevyyden koulutusta niissä klinikoissa ja hoitolaitoksissa, joilla on siihen tarkoitetut koulutusoikeudet. Säätiön myöntämän tuen avulla pula palliatiiviseen hoitoon perehtyneistä lääkäreistä on helpottumassa. Vuoden 2016 osalta Syöpäsäätiö päätti kohdentaa tukea palliatiivisen ja saattohoidon valtakunnallisen ohjeistuksen laatimiseen. Vuoden 2016 aikana hoitostrategian laadintaa valmisteltiin yhteistyössä palliatiivisen ja saattohoidon asiantuntijoiden kanssa. Valmistelutyön jälkeen moniammatillinen työryhmä aloitti työskentelyn palliatiivisen ja saattohoidon ohjeistuksen laatimiseksi alkuvuodesta 2017.

Vuoden 2016 aikana on lisäksi jatkettu tukea kolmelle lääkärille kolmivuotiseen pohjoismaiseen palliatiivisen lääketieteen koulutukseen.