Siirry suoraan sisältöön

Pääsihteerin katsaus 2019

Syöpäsäätiön kaksi tärkeintä tehtävää ovat syöpätutkimuksen rahoittaminen ja syöpätyön tukeminen. Vuonna 2014 hyväksytty strategia ja vuonna 2016 uudistetut säännöt tukevat näitä kahta tehtävää.

Koulutuksen tuki

Helmikuussa järjestetyn Syöpäsäätiön 46. asiantuntijasymposiumin aiheena olivat verisyövät. Symposiumi on vuosittain järjestettävä, moniammatillinen koulutustapahtuma, johon osallistuu yli sata syövän parissa työskentelevää lääkäriä.

Lue lisää: Koulutuksen tuki

Syöpätyön tuki

Syöpätyöllä tarkoitetaan syöpäpotilaiden ja heidän läheistensä hyväksi tehtävää työtä, syövän ehkäisyä ja tietoisuuden lisäämistä syöpäsairauksista. Syöpäsäätiö on kerännyt vuodesta 2013 lähtien lahjoituksia myös syöpätyön tukemiseen.

Lue lisää: Syöpätyön tuki

Palkinnot

Syöpäsäätiö jakaa joka toinen vuosi 5 000 euron suuruiset vuoden syöpälääkärin ja vuoden syöpäsairaanhoitajan palkinnot.

Lue lisää: Palkinnot

Talous

Syöpäsäätiön talous pysyi vakaana vuoden 2019 ajan. Varainhankinnan ja sijoitustoiminnan avulla pystyttiin toteuttamaan säätiön sääntöjen mukaista tarkoitusta, rahoittamaan syöpätutkimusta, tukemaan Suomen Syöpäyhdistyksen toimintaa sekä antamaan taloudellista tukea syöpään sairastuneille.

Lue lisää: Talous

Varainhankinta ja viestintä

Syöpäsäätiön varainhankinta ja viestintä toteuttaa Syöpäjärjestöjen strategista tavoitetta keräämällä varoja syöpätutkimukseen ja sairastuneiden ja läheisten tukemiseen. Säätiön viestintäresurssit pienenivät vuonna 2019, kun säätiön viestintäjohtajan tehtävää ei enää jatkettu. 

Lue lisää: Varainhankinta ja viestintä

Hallinto

Säätiön palveluksessa ei ole omaa henkilökuntaa, ja siksi Suomen Syöpäyhdistyksen henkilökunta huolehtii säätiön tehtävien hoitamisesta. Säätiön pääsihteerinä on toiminut LT, dosentti Sakari Karjalainen. Säätiölle siirrettiin hallinnon palkka- ja henkilöstö- ja niihin liittyviä muita kuluja euroa (vuonna 2019 summa oli 576 000 euroa).

Lue lisää: Hallinto

Lähipiiritoimet 2019

Lähipiirin määritelmä ja lähipiiritoimien raportointi toimintakertomuksen yhteydessä perustuu 1.12.2015 voimaan tulleeseen säätiölakiin. Tiedossa ei ole Syöpäsäätiön vuonna 1948 perustaneiden henkilöiden tai näiden perheenjäsenten lähipiiritapahtumia.

Lue lisää: Lähipiiritoimet 2019