Siirry suoraan sisältöön

Pääsihteerin katsaus 2023

Vuosi 2023 vaikutti toimintaympäristöön monin tavoin. Ukrainan sota jatkui edelleen, ja Suomessa vaihtui hallituspohja eduskuntavaalien seurauksena.

Hyvä elämä sairastuneille ja heidän läheisilleen syövästä huolimatta 2023

Syöpään sairastuneiden ja heidän läheistensä hyvän elämän edistäminen monin keinoin syövästä huolimatta on Syöpäjärjestöjen keskeinen tavoite. Syöpäjärjestöt vahvistaa tietopohjaa syövästä ja laajentaa neuvontapalveluitaan tarjoten tietoa, tukea ja hoitoon liittyviä neuvoja. Lisäksi tarjotaan kuntoutumisen tukea ja järjestetään kursseja sekä kehitetään vapaaehtois- ja tukihenkilötoimintaa, tavoitteena edistää sairastuneiden ja heidän läheistensä hyvinvointia ja tukea.

Lue lisää: Hyvä elämä sairastuneille ja heidän läheisilleen syövästä huolimatta 2023

Oikeudenmukaisuus ja vaikuttavuus syövän diagnostiikassa ja hoidossa 2023

Suomen Syöpärekisteri ylläpitää laadukasta ja kattavaa syöpätiedon rekisteriä, keräten tietoa kaikkialta Suomesta ja kaikenikäisistä potilaista. Tietopohjan vahvistamiseksi on tehostettu ilmoitusaktiivisuutta ja kehitetty sähköisen tiedonsiirron ohjeistusta, samalla tavoitellen kattavasti rakenteista ja yhtenäistä tietoa kaikista ilmoitettavista syöpätaudeista. Syöpärekisteri julkaisee vertaisarvioituja artikkeleita, osallistuu tutkimushankkeisiin ja tukee seulontaohjelmien kehittämistä.

Lue lisää: Oikeudenmukaisuus ja vaikuttavuus syövän diagnostiikassa ja hoidossa 2023