Siirry suoraan sisältöön

Terveydenhuollon asiantuntija, tee syöpäilmoitus helposti verkossa

Syöpärekisteri on yhdessä Syöpäjärjestöjen kanssa tuottanut piirrosvideon syöpäilmoituksen tekemisestä verkkolomakkeella.

Jokainen terveydenhuollon toimija on lakisääteisesti velvollinen ilmoittamaan syöpätapauksen tai sellaisen vahvan epäilyn syöpärekisteriin. Syöpäilmoitusten kautta kerätyn tiedon avulla mahdollistetaan mm. laadukkaat tilastot ja syöpätutkimus. Tällä hetkellä kliinistä lisätietoa sisältävistä syöpäilmoituksista jää puuttumaan noin puolet vuosittain, minkä vuoksi rekisteröinnin sisältö ei ole niin tarkkaa kuin se voisi olla. Rekisterin kattavuus on kuitenkin hyvä; arviolta 96% kiinteistä kasvaimista on rekisteröity syöpärekisteriin.

Syöpärekisteri on luopumassa paperisten syöpäilmoitusten vastaanottamisesta vuoden 2018 aikana. Ilmoituksen voi nyt tehdä helposti verkkolomakkeella. Tiedot voidaan myös poimia suoraan sairaalan tietojärjestelmästä, tietomallit ja lisätiedot löytyvät sivulta: https://syoparekisteri.fi/palvelut/ilmoituspalvelu/(avautuu uudessa ikkunassa) (Syöpätietojen poiminta tietojärjestelmästä)

Miksi syöpäilmoitus pitää tehdä ja miten se tehdään?

Syöpärekisteri on yhdessä Syöpäjärjestöjen kanssa tuottanut piirrosvideon syöpäilmoituksen tekemisestä verkkolomakkeella. Samalla videolla esitellään myös Syöpärekisterin tehtävää ja tarkoitusta.

Video on saatavilla myös ruotsin- ja englanninkielisenä. Videon teknisestä toteutuksesta vastaa Tussitaikurit Oy(avautuu uudessa ikkunassa).

”Syöpäilmoitus verkossa” -video: