Siirry suoraan sisältöön

Syövän hoidossa alueellinen yhteistyö korostuu

Ensimmäinen Itä-Suomen Syöpäpäivä järjestetään keskiviikkona 20.9. Kuopiossa KYSin auditoriossa kello 8.30 alkaen. Syöpäpäivä on maksuton tilaisuus, jonne ovat tervetulleita kaikki syöpäsairauksista ja syövänhoidosta kiinnostuneet.

Päivän aikana kuullaan monipuolinen joukko asiantuntijapuheenvuoroja muun muassa syöpätutkimuksesta ja uusimmista hoitomuodoista. Erityisesti syöpien periytyvyyden tutkiminen ja syövälle altistavien geenien tunnistamisen merkitys tulee kasvamaan syövän hoidossa tulevaisuudessa.

Itä-Suomen Syöpäpäivän järjestää uusi alueellinen syöpäkeskus FICAN East, joka tulee koordinoimaan syövänhoitoa Itä-Suomessa. FICAN East on osa kansallista syöpäkeskusverkostoa, missä hoitokäytänteitä koordinoidaan ja kehitetään.

– Tapahtuman tarkoituksena on edistää syöpäpotilaiden laadukasta diagnostiikkaa, hoitoa ja kuntoutusta. Samalla koulutamme potilaita hoitavaa henkilöstöä KYSin erityisvastuualueella. Järjestämällä yhteisen koulutuspäivän haluamme myös edistää eri erikoisalojen yhteistyötä Itä-Suomen sairaaloissa ja terveydenhuollossa, summaa päivää koordinoiva Juho Pulkka.

Itä-Suomen Syöpäpäivä on tarkoitus järjestää jatkossa keväisin ja syksyisin. Seuraava Itä-Suomen Syöpäpäivä järjestetään 12.4.2018.

Lisätietoja:
Juho Pulkka
projektikoordinaattori
FICAN East / KYS
juho.pulkka@kuh.fi
044 381 4183