Siirry suoraan sisältöön

Syöpäjärjestöt panostaa ruotsinkielisiin palveluihin

Ruotsinkielinen väestö Suomessa on perinteisesti ollut erittäin aktiivisesti  mukana Syöpäjärjestöjen toiminnassa ja heillä on luonnollisesti samat tarpeet ja toiveet, kun syöpä koskettaa.

Syöpäjärjestöjen strategiakaudella 2016-2020 vastuu ruotsinkielisen palvelun ja toiminnan koordinaatiosta on annettu Pohjanmaan Syöpäyhdistykselle. Yhteistyössä Suomen Syöpäyhdistyksen sekä Suomen Syöpäpotilaat ry:n kanssa on saatu monta asiaa korjattua, mutta paljon on vielä tehtävää.

”Moni dokumentti ja potilasohje, verkkosivu tai palvelu on tällä hetkellä vain suomeksi”, kertoo toiminnasta vastaavan Pohjanmaan Syöpäyhdistyksen toiminnanjohtaja Markku Suoranta.

Nyt toimintaa koordinoimaan on palkattu osa-aikainen järjestösihteeri Hanna Ölander Nilsson, jonka tehtävänä on huolehtia, että keskeiset palvelut, toiminta ja dokumentit löytyvät ruotsinkielisinä  ja että ruotsinkielistä väestöä palvelevat syöpäyhdistykset saavat siihen tarvitsemansa valmiudet. Lisäpanostus on mahdollinen Syöpäsäätiön myöntämän avustuksen turvin.

Ruotsinkielistä väestöä palvelevat syöpäyhdistyksistä erityisesti Etelä-Suomen, Ahvenanmaan, Lounais-Suomen ja Pohjanmaan Syöpäyhdistykset sekä kaikki potilasyhdistykset: Colores, Sylva, Propo, Suomen Syöpäpotilaat, Rintasyöpäyhdistys, Kurkku- ja Suusyöpäyhdistys.

Lisätiedot:

pääsihteeri Sakari Karjalainen, Suomen Syöpäyhdistys ry, puh. 0400 818 910
toiminnanjohtaja Markku Suoranta, Pohjanmaan Syöpäyhdistys ry, puh. 010 843 6005
järjestösihteeri Hanna Ölander-Nilsson, Pohjanmaan Syöpäyhdistys ry, puh. 010 8436 007