Siirry suoraan sisältöön

Syöpäjärjestöt mukana Maailman syöpätutkimuksen päivässä

Syöpäjärjestöt on liittynyt kansainväliseen yhteistyöhön, jonka tavoitteena on edistää syöpätutkimusta sekä tutkimuksen avulla lisätä sairastuneiden selviytymistä ja elämänlaatua. Syöpätutkimuksen päivää vietetään 24. syyskuuta, ja olemme nyt mukana ensimmäistä kertaa.

Maailman syöpätutkimuksen julistuksen voi lukea englanniksi Maailman syöpätutkimuksen päivän sivuilta. Julistus on Espanjan syöpäyhdistyksen aloite ja sille antavat tukensa muun muassa Maailman syöpäunioni UICC, useat eurooppalaiset syöväntutkimusjärjestöt ja syöpäyhdistykset sekä Kansainvälinen syöväntutkimuslaitos IARC. Myös yksityishenkilöiden on mahdollista allekirjoittaa syöpätutkimusta tukeva julistus.

Kansainvälistä viestintää aiheesta voi seurata Twitterissä aihetunnisteella #WorldCancerResearchDay ja Maailman syöpätutkimuksen päivän tililtä @WCRD24Sep sekä Instagramissa tililtä @worldcancerresearchday. Lue myös Syöpäjärjestöjen ylläpitämiä verkkosivuja www.kaikkisyovasta.fi ja www.syopasaatio.fi sekä seuraa sosiaalisen median kanaviamme @Syopajarjestot, @Syopasaatio, @CancerFinland ja @CancerRegFi sekä Instagramissa @Syopajarjestot ja @Syopasaatio.

 

Lisätietoja:

Maailman syöpätutkimuksen julistus (englanniksi)