Siirry suoraan sisältöön

Syöpäjärjestöt ja Siskot yhdistävät voimansa

Siskot on syöpään sairastuneiden naisten perustama laaja verkosto, joka on toteuttanut ja koordinoinut aktiivista vertaistoimintaa. Siskojen toiminta erillisenä yhdistyksenä päättyy syyskuun 2018 lopussa, mutta vertaistoiminta ja muu vapaaehtoistoiminta jatkuvat Syöpäjärjestöjen yhteydessä.

Siskot on syöpään sairastuneiden naisten perustama yhdistys, jonka ydintoimintana on saman kokeneiden naisten kohtaamisen mahdollistaminen ja tuen antaminen. Siskojen toiminta on erittäin aktiivista ja näkyvää. Siskot ry on yhdistyksenä lopettamassa toimintansa syyskuussa, mutta vapaaehtoisuuteen perustuva Siskola-toiminta jatkuu edelleen Syöpäjärjestöissä.

Siskot tunnetaan monista tapahtumista: kerran vuodessa järjestettävistä Siskopäivistä sekä syöpään kuolleiden muistoksi vuosittain järjestettävästä Joutsenten yöstä. Siskot tavoittavat huomattavan laajan yleisön myös somekanavissaan. ”Siskot ovat kehittäneet monia hyviä toimintatapoja vapaaehtoisille. Toivon, että Syöpäjärjestöjen avulla näitä hyviä käytänteitä voidaan jatkaa ja levittää. Yksi esimerkki tällaisesta on Onnensukat (ent. Siskorusettisukat), joita jokainen voi halutessaan tehdä ja lahjoittaa syöpään sairastuneille”, Siskojen kantavana voimana toiminut Tiina Aaltonen kertoo.

”Toivotamme Siskot osaksi Syöpäjärjestöjen perhettä ja toivomme, että toiminta jatkuu yhtä aktiivisena kuin aiemmin. Haluamme luoda uusia yhteyksiä Syöpäjärjestöjen jäsenyhdistysten ja Siskojen toiminnan välille. Tavoitteena on mahdollistaa esimerkiksi alueellisesti yhteisiä tapahtumia. Siskot pääsevät myös halutessaan jatkossa mukaan Syöpäjärjestöjen vertaistukihenkilökoulutukseen”, kertoo Syöpäjärjestöjen vapaaehtoistoiminnan kehittämispäällikkö Hannele Arvekari.

Syöpäjärjestöihin kuuluu 12 alueellista syöpäyhdistystä ja kuusi valtakunnallista potilasjärjestöä. Jäsenjärjestöt ovat itsenäisiä organisaatioita, jotka noudattavat Syöpäjärjestöjen yhteisesti sopimia arvoja ja toimintaperiaatteita.

Lisätietoja:

Syöpäjärjestöt:
Kehittämispäällikkö Hannele Arvekari, puh. 050 465 5553, hannele.arvekari@cancer.fi

Siskot:
Sisko Tiina Aaltonen, tiina@siskola.fi

Siskojen uudet sivut on avattu osoitteessa www.siskola.fi