Siirry suoraan sisältöön

Syöpä ei pidä joululomaa

Syöpäjärjestöt haluaa palvella syöpään sairastuneita ja heidän läheisiään myös joulun välipäivinä.  Syöpäjärjestöjen maksuttomaan neuvontapalveluun voi ottaa yhteyttä mistä päin Suomea tahansa. Syöpään erikoistuneet sairaanhoitajat vastaavat puheluihin, sähköposteihin ja soittopyyntöihin.

  • Syöpä ei pidä joululomaa. Joka päivä noin 90 suomalaista saa syöpädiagnoosin. Myös aivan joulun alla moni saa kuulla sairastavansa syöpää. Moni jää pelkojen ja kysymysten kanssa helposti yksin, kertoo neuvontapalveluiden päällikkö Taina Häkkinen.
  • Jouluna on mahdollista esimerkiksi jättää viesti ja soittopyyntö neuvontapalveluumme. Otamme yhteyttä heti seuraavana arkipäivänä. Meille voivat soittaa syöpään sairastuneet, läheiset ja kaikki muutkin, joita syöpäasiat askarruttavat.

Syöpäjärjestöjen valtakunnallinen neuvontapalvelu

Maksuttomaan numeroon 0800 19414 voi soittaa maanantaisin ja torstaisin kello 10-18 ja tiistaisin, keskiviikkoihin ja perjantaisin 10-15. Muina aikoina voi jättää puhelinvastaajan soittopyynnön. Myös neuvonta@cancer.fi -osoitteeseen voi lähettää sähköpostia ja tai soittopyynnön.

LiveChat löytyy www.kaikkisyovasta.fi -sivulta. Täällä voi keskustella reaaliaikaisesti hoitajan kanssa tai lähettää sähköpostia.
Soittopyyntöihin ja sähköpostiviesteihin vastataan seuraavana arkipäivänä.

Myös Kipulinja vastaa kaikkina arkipäivinä
Apua syöpäkipuihin on mahdollista saada arkipäivinä numerosta 050 369 6707 kello 9.00-12.00

Tänä jouluna kerätään varoja syöpäpotilaiden taloudelliseen tukemiseen

Syöpään sairastuneen joulu on toisenlainen. Syöpä johtaa monissa perheissä myös taloudellisiin huoliin. Pienen lapsen rinnalla valvova vanhempi joutuu usein jäämään pois työelämästä. Sairastunut aikuinen kohtaa taloudelliset haasteet ilman palkkatulojaan.

Silloin, kun on hätä koko elämästä, taloudelliset huolet tuntuvat kohtuuttomilta. Syöpäjärjestöt tukee myös taloudellisesti syövän kohdanneita perheitä.

Tänä vuonna Syöpäsäätiön joulukeräys kerää varoja niiden syöpäpotilaiden tukemiseen, joille sairaus on tuonut taloudellista ahdinkoa. www.syopasaatio.fi

Syöpäsäätiön saamilla lahjoitusvaroilla varmistetaan myös valtakunnallisen neuvontapalvelun toiminta.

Lisätietoja:
Neuvontapalveluiden päällikkö Taina Häkkinen puh. 050 441 8588

Viestinnän asiantuntija Anu Kytölä puh. 050 382 8968