Siirry suoraan sisältöön

Uusi sivusto kokoaa tietoa syövän ehkäisystä

5.2.2016

Tiesitkö, että jopa 40 prosenttia syövistä olisi ehkäistävissä oikeilla elintavoilla? Tämän viestin esiin nostamiseksi Syöpäjärjestöt on julkaissut uuden, syövän ehkäisyyn keskittyvän verkkosivuston Hyvä elämä ilman syöpää www.ilmansyöpää.fi(avautuu uudessa ikkunassa).

Sivustolle on koottu kattavasti ajantasaista tietoa siitä, miten eri elintavat vaikuttavat syöpäriskiin. Sivustolla on tietoa mm. tupakan haitoista, auringon UV-säteilyn ja alkoholin vaikutuksista sekä terveellisen ravinnon merkityksestä.

Tunne syöpäriskit(avautuu uudessa ikkunassa)

Sivustolla kannustetaan terveellisiin elintapoihin, joilla pienennetään syövän riskiä ja lisätään hyvinvointia ja jaksamista arjessa. Lisäksi samoilla keinoilla, joilla ehkäistään syöpää, voidaan pienentää riskiä sairastua muihin yleisiin kansansairauksiin, kuten tyypin 2 diabetekseen sekä sydän- ja verisuonitauteihin.

Sivustolla käsitellään myös ajankohtaisia, syövän ehkäisyyn ja terveellisiin elintapoihin liittyviä vaihtuvia aiheita.

Ajankohtaista(avautuu uudessa ikkunassa)

Yksi Syöpäjärjestöjen toiminnan kulmakivistä on syövän ehkäisy. Järjestön tavoitteena on, että mahdollisimman harva sairastuisi syöpään. Siksi Syöpäjärjestöt tekee pitkäjänteistä ja monille eri kohderyhmille suunnattua terveydenedistämistyötä. Ilman syöpää -verkkosivusto on yksi keino saavuttaa tavoitteemme.

Viime syksynä Syöpäjärjestöt julkaisi kaksi uutta sivustoa: potilaille ja läheisille suunnatun Kaikkisyövästä.fi-sivuston ja järjestöasiaan keskittyvän Syöpäjärjestöt.fi-sivuston. Nyt julkaistu syövän ehkäisyyn keskittyvä sivusto täydentää järjestön tarjoamaa tietopakettia. Ilmansyöpää.fi-sivusto on suunnattu tavallisille, terveydestään ja syövän ehkäisystä kiinnostuneille ihmisille.

Lisätietoja

Verkkoviestintäpäällikkö Jaana Ruuth 050 493 1701
Terveyden edistämisen ylilääkäri Eeva Ollila, dosentti, LT 040 595 2363

etunimi.sukunimi@cancer.fi