Siirry suoraan sisältöön

Auta tukemaan syöpään sairastuneiden työhön paluuta

Syöpä on vakava sairaus, mutta hoitojen kehittymisen ansiosta entistä useampi paranee siitä. Syöpä ei tänä päivänä välttämättä tarkoitakaan työkyvyttömyyttä. Monet työikäiset syövän sairastaneet palaavat takaisin töihin hoitojen jälkeen tai jo niiden aikana.

Eri syövät ja ihmisen oma jaksaminen vaikuttavat eri tavoin työkykyyn ja mahdollisuuksiin palata työelämään. Syöpäjärjestöt haluaa tukea syöpään sairastuneiden työhön paluuta ja työssä jaksamista.

Alamme kehittää uudenlaista verkkokurssia syöpään sairastuneiden työhön paluun ja työssä jaksamisen tueksi. Verkkokurssin kehittämisessä tarvitsisimme apua teiltä, joilla on jo kokemusta sairaudesta ja työhön paluusta. Tule mukaan kehittämään entistä parempia tukipalveluita sairastuneille.

Etsimme nyt vapaaehtoisiksi fokusryhmän jäseniksi syövän sairastaneita 45-60-vuotiaita miehiä ja naisia, jotka ovat toipumassa syövästä ja ovat työelämässä tai palaamassa omaan työhönsä.

Verkkokurssia on tarkoitus suunnitella ja kehittää vapaaehtoisten avulla vuoden 2016 aikana. Fokusryhmän kanssa paneudutaan mm. kurssin teeman ja sisältöjen rakentamiseen, laaditaan kurssikohtaisia tavoitteita, kehitetään verkossa toimivia menetelmiä suunnitteluun ja kerätään käyttökokemuksia.

Vapaaehtoiset kokoontuvat yhdessä Syöpäjärjestöjen työntekijöiden kanssa vuoden aikana noin kolme kertaa. Tapaamiset järjestetään Suomen Syöpäyhdistyksen tiloissa Helsingissä Unioninkadulla, ja ne kestävät kerrallaan noin 1,5 tuntia. Pienryhmässä testataan, ideoidaan ja kehitetään verkkomuotoisen kurssin sisältöjä ja menetelmiä siten, että kurssi palvelisi mahdollisimman hyvin syöpää sairastavien tarpeita.

Ilmoittaudu vapaaehtoiseksi asiantuntijaksi! Arvostamme apuasi.

Mikäli kiinnostuit, ilmoittaudu oheisella linkillä 30.4.2016 mennessä. Ilmoittautumistiedot käsitellään luottamuksellisesti.

https://www.webropolsurveys.com/S/8F433170503F34DA.par(avautuu uudessa ikkunassa)

Olemme sinuun 31.5.2016 mennessä yhteydessä.

Lisätietoja

tuire.muona@cancer.fi(avautuu uudessa ikkunassa), 050 4352 965
marika.sorvari@cancer.fi(avautuu uudessa ikkunassa), p. 044 2982 606

Syöpäjärjestöt järjestää Raha-automaattiyhdistyksen tuella sopeutumisvalmennusta syöpään sairastuneille ja heidän läheisilleen. Sopeutumisvalmennuskurssit ovat ryhmämuotoista, vertaistukeen perustuvaa, tavoitteellista ja ammattilaisten ohjaamaa kuntoutumista edistävää toimintaa.