Siirry suoraan sisältöön

Syöpäsäätiön joulukeräys kerää varoja vähävaraisille syöpäpotilaille

Syöpäsäätiön joulukeräys alkaa 20. marraskuuta. Joulukeräyksellä kerätään varoja vähävaraisten syöpäpotilaiden taloudelliseen tukemiseen.

Syöpätutkimuksen rahoittamisen rinnalla Syöpäsäätiö jakaa avustuksia syöpään sairastuneiden lasten perheille sekä syöpäpotilaille, jotka ovat joutuneet haastavaan taloudelliseen tilanteeseen sairauden vuoksi. Syöpäpotilaat ja syöpään sairastuneen lapsen vanhemmat voivat hakea tukea sairaaloiden syöpäosastojen sosiaalityöntekijöiden kautta. Avustushakemusten määrä lisääntyy jatkuvasti.

  • Vaikka Suomessa syöpään sairastuneet hoidetaan julkisin varoin, aiheuttaa sairastuminen muita kustannuksia, jotka voivat suistaa sairastuneen talouden nurin, kertoo neuvontahoitaja Taina Häkkinen Syöpäjärjestöjen neuvontapalveluista.

Syövän hoidot aiheuttavat sairastuneelle matka-, lääke-, sairaala- ja poliklinikkakustannuksia, jotka kaikki ovat normaalin elämisen päälle tulevia ylimääräisiä menoja. Kun ansiotulot ovat laskeneet, ei kaikkien potilaiden talous kestä sairaudesta aiheutuvia kuluja. Lapsiperheet, yksinhuoltajat, eläkeläiset, työttömät, opiskelijat ja lesket ovat usein erittäin haavoittuvaisia, kun sairastuminen verottaa jo ennestään tiukkaa budjettia.

Viime vuonna taloudellista avustusta myönnettiin noin 700 potilaalle. Tänä vuonna avustusta on myönnetty jo nyt lähes yhtä monelle, eli tänä vuonna yhä useampi saa tukea. Lisäksi yli 30 perhettä, joissa lapsi on sairastunut syöpään, sai taloudellista tukea.

Tekemällä joululahjoituksen verkossa osoitteessa www.syopasaatio.fi lahjoittaja saa käyttöönsä  Syöpäsäätiön joulukortit. Ne voi muotoilla haluamallaan tavalla ja lähettää sähköisesti ystäville ja sukulaisille. Joulukortit tuovat iloa ja kertovat samalla tuesta Syöpäsäätiön tekemälle työlle.

Lisätiedot:

Viestintä- ja varainhankintajohtaja Helena Hulkko, 050 582 2211