Siirry suoraan sisältöön

TUULI esittää vuoden 2024 kesäkumibiisin

Tämän vuoden kesäkumibiisi on nimeltään Lähellä, ja sen esittää artisti TUULI. Perjantaina 24. toukokuuta julkaistu biisi käynnistää myös vuoden 2024 Kesäkumi-kampanjan, jonka toteuttavat YleX, Suomen Punainen Risti, Syöpäjärjestöt ja Sotilaskotiliitto. Kampanjan aikana jaetaan kymmeniä tuhansia kondomeja kesän eri tapahtumissa ja muistutetaan nuoria turvallisesta seksistä.

TUULI on yksi tämän hetken nousevista artisteista. Näyttävän paluun uudella musiikilla viime vuonna tehnyt TUULI tunnetaan useista hiteistään, kuten OnlyFans, Kevlar ja Sytkäri.

“Lähellä kertoo siitä tunteesta, kun sulla on hyvä ja turvallinen fiilis toisen ihmisen kanssa. Biisi on tehty pilke silmäkulmassa, ja toivon, että positiivisen ja tärkeän viestin lisäksi tää myös tanssittaa ja tuo hyvää fiilistä”, TUULI kertoo.

Kesäkumibiisi saa ensiesityksensä ilmaistapahtuma YleXPopissa lauantaina 1. kesäkuuta Seinäjoen Lakeudenpuistossa sekä suorana Yle Areenassa ja Yle TV2:lla. Kappaleen musiikkivideo julkaistaan 7. kesäkuuta.

Kesäkumi-kampanja järjestetään tänä vuonna 29. kerran. Kampanjan artisteja ovat aiemmin olleet muun muassa BESS, Etta ja Isaac Sene, Gasellit sekä Antti Tuisku.

Turvallinen seksi kuuluu kaikille – ekasta kerrasta lähtien

Kesäkumi-kampanjan pääteemana on kaikin tavoin turvallinen seksi jokaisella kerralla, aina ensimmäisestä kerrasta lähtien. Turvallisuuden tunne ja suojautumistavan valinta koskevat kaikkia seksin muotoja ja jokaista seksikertaa.

“Seksiin ei pidä ryhtyä ilman seksitaudeilta suojautumista. Tärkeää turvallisessa seksissä on lisäksi avoin ja rehellinen kommunikaatio, vastavuoroinen halu sekä suostumus”, toteaa Syöpäjärjestöjen terveyden edistämisen asiantuntija Tuulia Råmark.

Seksitaudeilta voi suojautua vain suuseksisuojalla ja kondomilla

Vuoden 2023 kouluterveyskyselyn mukaan seksin aloittaneiden yläkouluikäisten ehkäisyn käyttö on vähentynyt. Tilastojen mukaan myös seksitaudit ovat lisääntyneet. Ehkäisy jää nuorten keskuudessa käyttämättä mm. siksi, että sitä ei uskalleta ottaa puheeksi ja ehkäisyvälineiden hankintaa ei koeta tarpeeksi saavutettavaksi. Kondomin ja suuseksisuojan käyttöön liittyy myös erilaisia virheellisiä myyttejä kuten tuntoaistin heikentyminen ja ajatus siitä, että ehkäisyvälineitä ei koeta itselle syystä tai toisesta tarpeellisiksi.

Ehkäisyvälineitä, kuten kondomeja ja suuseksisuojia on tärkeää olla nuorille helposti saatavilla, ja niiden käyttöä on opetettava varhain. Nuorten tulee tietää, että kaikilla seksikerroilla ja koko seksin ajan on suojauduttava. Jos ehkäisy pettää tai seksiä on tapahtunut ilman suojaa, on testeihin hakeutuminen ainut keino selvittää onko tartuntaa tullut.

”Ehkäisystä huolehtiminen on tiimipeliä, ja seksitautitesteissä käyminen on jokaisen vastuulla. Omasta ja muiden terveydestä huolehtiminen on olennainen osa hyvää, turvallista ja nautinnollista seksiä”, painottaa Råmark.

Sosiaali- ja terveysministeriö tukee kampanjaa.

Lisätietoja kampanjasta antavat:
Kanavapäällikkö Vera Zotow, YleX, 040 131 7133
Mira Hakomäki, Sony Music, 040 635117
Tuulia Råmark, Syöpäjärjestöt, 050 564 5844

www.kesäkumi.fi

Kesäkumi löytyy myös Instagramista, TikTokista ja Facebookista.