Siirry suoraan sisältöön

Syöpäsäätiö kannustaa keräämään Pokémoneja Twilight Run & Walkiin  

 

Runner’s Highn ja Syöpäsäätiön yhteinen Helsinki Twilight Run & Walk –liikuntatapahtuma on oiva tapa yhdistää liikunta, hyväntekeväisyys ja perheen yhdessäolo: tapahtuman 5 kilometrin kävelyreitti on hyvä keino kerätä ja kasvattaa Pokémoneja.

Tulevana lauantaina Hietaniemessä järjestettävässä Helsinki Twilight Run & Walk –liikuntatapahtumassa on tarjolla erilaisia liikuntamuotoja: puolimaraton, 10 km juoksu, 5 km kävelylenkki ja lapsille oma Kids Run.

Tapahtuma sopii siis koko perheelle. Syöpäsäätiö vinkkaakin, että viiden kilometrin kävelylenkki toimii varmasti hyvänä tapana paitsi viettää kesäiltaa, myös napata ja kasvattaa Pokémoneja. Syöpäsäätiö myös palkitsee parhaimman Instagrammissa jaetun, kävelyreitin varrelta otetun Pokémon-kuvan ensi tiistaina 9.8. Tägää siis Pokémon-löytösi hashtagilla #TwilightPokemon.

Pokémon-jahtaajat eivät häiritse Twilight Run & Walk –tapahtuman juoksureiteille osallistuvia: juoksijat ampaisevat matkaan omille reiteilleen kävelijöitä ennen. Näin kävelijät voivat verkkaisemmassa tahdissa nauttia pimenevästä kesäillasta.  Viiden kilometrin kävelyssä ei oteta aikaa ja sen voi suorittaa täysin omaan tahtiin. Myös lastenvaunut ja pyörätuolit ovat sallittuja.

Tapahtumalla halutaan myös muistuttaa liikunnan tärkeydestä syövänehkäisyssä. Pokémon Go –peli onkin saanut suomalaisia tänä kesänä liikkeelle, sillä käveleminen on olennainen osa pelissä pärjäämistä.

”Liikunta on monin tavoin tärkeää hyvinvoinnin kannalta. Siitä tulee heti hyvä olo heti ja samalla syövän ja monien muiden kansansairauksien riski vähenee. Kuten viime päivinä on puhuttu, suomalaiset istuvat liian paljon: Kannustammekin Syöpäjärjestöissä lisäämään liikuntaa monin tavoin,” Syöpäjärjestöjen terveyden edistämisen ylilääkäri Eeva Ollila toteaa.

Helsinki Twilight Run & Walkilla kerätään varoja kotimaiseen syöpätutkimukseen sekä syöpäpotilaiden ja heidän läheistensä tuki- ja neuvontapalveluille: jokaisesta osallistumismaksusta lahjoitetaan osa Syöpäsäätiölle.

”Tapahtumassa on ensi kertaa hyväntekeväisyysteema. Syöpätutkimuksen ja -neuvonnan tukeminen on houkutellut tapahtumaan mukaan selkeästi uudenlaista kohderyhmää. Nyt esimerkiksi 10 km juoksulle on ilmoittautunut enemmän naisia kuin miehiä”, iloitsee Runner’s Highn Aki Nummela.

Helsinki Twilight Run & Walk –liikuntatapahtuma järjestetään lauantaina 6.8.2016 klo 19.00 Helsingin Hietaniemen alueella. Viiden kilometrin kävelylle ja samalla Pokémon-jahtiin lähdetään klo 19.45. Tapahtumaan voi ilmoittautua Runner’s Highn toimistolla (Kap Hornin katu 7) 5.8.2016 klo 13-20 tai tapahtuma-alueella Hietaniemenrannassa ennen lähtöä 6.8.2016 klo 16.15-18.15. www.twilightrun.fi

Lisätietoja tapahtumasta:

Helena Hulkko
Varainhankintapäällikkö, Syöpäsäätiö
050 582 2211
helena.hulkko(a)cancer.fi

Aki Nummela
Runner’s High
044-2050310
aki.nummela(a)runhigh.fi