Siirry suoraan sisältöön

Syöpäsäätiö ja suosittu Posse-ohjelma yhdistävät voimansa

Syöpäsäätiö ja MTV3:n Posse yhdistävät uudella tavalla voimansa syövän voittamiseksi ensi tiistain 31.10. erikoislähetyksessä ”Possen Roosa nauha –ilta”.

Syöpään sairastuneiden määrä kasvaa koko ajan: Joka vuosi yli 30 000 suomalaista saa kuulla sairastavansa syöpää. Syöpätutkimusta tarvitaan, jotta uusia hoitokeinoja syöpään löydetään ja mahdollisimman moni sairastunut selviää. Syöpäsäätiön rahoitus syöpätutkijoille on kasvanut koko ajan, samalla kun julkinen tutkimusrahoitus on pienentynyt. Syöpäsäätiön tutkimusrahoitus kertyy yksityisten henkilöiden ja yritysten lahjoituksista.

”Toivomme tällaisen ohjelmayhteistyön saavan suuren yleisön kiinnostumaan syöpätutkimuksesta ja sen merkityksestä syöpään sairastuneille ja heidän läheisilleen”, kertoo Syöpäjärjestöjen viestintä- ja varainhankintajohtaja Helena Hulkko.

Possen Roosa nauha –illassa ääneen pääsevät niin syöpäpotilaat kuin syöpätutkijatkin.  Tiedossa onkin suurten tunteiden, hyvän musiikin ja huippuvieraiden ilta. Mukana lähetyksessä ovat muun muassa Suvi Teräsniska, Reino Nordin, Michael Monroe, Mira Luoti ja Jannika B, sairauden läpikäyneet Arja Koriseva ja Heidi Sohlberg, läheisensä sairauden kokeneet Janina Fry ja Lotta Näkyvä sekä jääkiekkoilija Lennart Petrell ja NHL-tähti Oliver Felixson, joka sairastaa imusolmukesyöpää.

Ohjelman aikana katsojat voivat helposti tukea suomalaista syöpätutkimusta ryhtymällä Syöpäsäätiön kuukausilahjoittajiksi. Kuukausilahjoittajia tarvitaan, sillä säännöllisesti toistuva lahjoitus on paras tapa tukea syövän vastaista pitkäjänteistä työtä.

Possen Roosa nauha -ilta lähetetään suorana lähetyksenä MTV3-kanavalla ja MTV Katsomossa 31.10. klo 20.00-22.00.