Siirry suoraan sisältöön

Syöpäjärjestöt vahvistaa strategiatyötä

Suomen Syöpäyhdistys ja Syöpäsäätiö arvioivat strategisia tavoitteitaan tänä vuonna etenkin uudistuvien sosiaali- ja terveyspalveluiden sekä digitalisaation näkökulmasta.

Syöpäjärjestöillä on vuonna 2015 hyväksytty strategia vuoteen 2020 asti. Vuosi 2017 on väliarvioinnin aikaa.

Strategiatyötä ja kansainvälisiä tehtäviä hoitamaan on nimitetty YTM Satu Lipponen 1.6.2017 alkaen nimikkeellä johtaja, strategia ja ennakointi. Tehtävä on uusi.

Pääsihteeri Sakari Karjalainen painottaa toimintaympäristön muutosta:

– Meidän on arvioitava, mitä tapahtuu sosiaali- ja terveyspalveluissa. Miten käy maakuntien hallinnossa kuntien syöpäseulontojen järjestäminen? Enkä kuinka varmistetaan tärkeä terveyden edistämisen työ? Asiantuntijatyömme vahvistuu ja voimme tehdä aloitteita, joilla edistetään tehokkaita syöpähoitoja ja tutkimusta sekä kiinnitetään huomiota syövän kokeneiden ihmisten ja heidän läheistensä elämänlaatuun. Nämä ovat strategiamme ytimessä.

Syöpäjärjestön pääsihteeri Sakari Karjalainen toimii parhaillaan Euroopan syöpäjärjestöjen (ECL) puheenjohtajana. Yhdistys on myös Kansainvälisen syöpäunionin (UICC) jäsen.

Satu Lipponen on tähän asti johtanut Suomen Syöpäyhdistyksen ja Syöpäsäätiön viestintää. Hänellä on ollut useita kansainvälisiä tehtäviä EU-tasolla ja globaalisti. Lipponen on mm. Kansainvälisen syöpäinformaatioryhmän (ICISG) hallituksessa.

Linkki Syöpäjärjestöjen strategiaan: https://www.syopajarjestot.fi/jarjesto/strategia/

Lisätietoja antaa pääsihteeri Sakari Karjalainen puh. 0400 818 910 sakari.karjalainen (@)cancer.fi