Siirry suoraan sisältöön

Syöpäjärjestöt esillä SuomiAreenalla

Syöpäjärjestöjen 80-vuotisjuhlavuosi jatkuu SuomiAreenalla. 

Tiistaina 12.7. Porin Kaupungintalon pihan lavalla klo 10.00-11.15
keskustellaan aiheesta
”Onko hoitoon pääsyn nopeudella merkitystä syövänhoidossa?”

Keskustelun avaa Lassi Kurkijärvi, joka kertoo, miltä odottaminen tuntuu syöpädiagnoosin saaneesta. Syöpäjärjestöjen ylilääkäri Riikka Huovisella on aiheenaan hoitoon pääsyn nopeus ja siihen vaikuttavat seikat.Kansanedustajat Jaana Laitinen-Pesola ja Maarit Feldt-Ranta pohtivat, miten lisätä oikeudenmukaisuutta hoitoon pääsyssä.
Haastattelijana on Harri Saukkomaa.
Paikalla ovat myös Syöpäjärjestöjen pääsihteeri Sakari Karjalainen ja Suomen Syöpäyhdistyksen hallituksen puheenjohtaja professori Teuvo Tammela.

Keskustelua  voi seurata livenä Facebookista Syöpäjärjestöt.

Keskiviikkona 13.7. kello 14.20 Syöpäjärjestöillä on Porin torilla Torivartti. Vartin verran keskustellaan liikunnan merkityksestä syöpäpotilaalle. Vapaaehtoistyöntekijä Hanna Hamara Raumalta ja edellisenä päivänä vapaaehtoistyöstä palkittu Satakunnan Syöpäyhdistyksen aktiivijäsen kertoo omasta motivaatiostaan olla mukana yhdistyksen toiminnassa. Haastattelijana Sami Ruokangas.

Syöpäkuntoutujien tanssi TEOS 2016

Satakunnan Syöpäyhdistyksellä on Porin torilla oma ToriVartti keskiviikkona 13.7. klo 11.40  ja torstaina klo 10.00. Tuolloin nähdään Syöpäkuntoutujien tanssi TEOS 2016. Se on ainutlaatuinen tapa tuoda julki syöpää ja siihen liittyviä tunteita. Teos on työstetty syöpäkuntoutujille suunnatussa ryhmässä, jossa hyödynnetään ryhmätaideterapeutti Tommi Ojalan ohjauksessa toiminnallisuutta ja ekspressiivisen taideterapian menetelmiä, kuten tanssia, liikettä ja kuvataidetta.

Satakunnan Syöpäyhdistys myös esittelee toimintaansa Kansalaistorilla koko viikon ajan.

Seuraa myös Twitteriä ja Instagramia Syöpäjärjestöt. #SSY80, #syöpä

Lisätietoja:

Viestintäjohtaja Satu Lipponen, puh. 050 5634558, satu.lipponen@cancer.fi
Satakunnan Syöpäyhdistyksen toiminnanjohtaja Marja-Liisa Ala-Luopa puh. 044 502 3900
marja-liisa.ala-luopa@satakunnansyopayhdistys.fi
Tiedottaja Anu Kytölä 050 3828968, anu.kytola@cancer.fi