Siirry suoraan sisältöön

Viestintä ja varainhankinta yhdistettiin

Syöpäjärjestöjen viestintä ja Syöpäsäätiön varainhankinta yhdistettiin 1.6. Tällä haluttiin vahvistaa molempien toimintaa; yhä useampi suomalainen tarvitsee syöpään liittyvää tietoa ja tukea ja syöpätutkimus yhä enemmän lahjoitusvaroja.

Syöpä sairautena yleistyy ja siihen liittyvä avun- ja tiedontarve yhteiskunnassa kasvaa jatkuvasti. Syöpäjärjestöjen viestintä ja varainhankinta palvelee sairastuneita ja heidän läheisiään, vapaaehtoisia, terveydenhuollon ammattilaisia, syöpätutkijoita, hyväntekijöitä – ja kaikkia, joita syöpä koskettaa tavalla tai toisella.

-Valmistelemme parhaillaan 28.9. alkavaa Roosa nauha -keräystä. Tämän jälkeen pääsemme miettimään yhteistä sisältöstrategiaa ja kirkastamaan brändiämme, kertoo viestintä- ja varainhankintajohtaja Helena Hulkko. – Yhteiset sisällöt tulevat niin rahoittamamme syöpätutkimuksen edistysaskeleista, tukea tuovista potilastarinoista, syöpätauteja, hoitoja sekä kuntoutusta koskevasta luotettavasta tiedosta kuin syövän ennaltaehkäisyä tukevasta kampanjoinnista.

Syöpäjärjestöjen verkkosivustot tavoittavat lähes 200 000 suomalaista kuukausittain. Suomen Syöpäyhdistyksen ja Syöpäsäätiön kampanjat ovat useasti palkittuja sekä kotimaassa että kansainvälisesti. Michael Monroen tähdittämä Syöpäsäätiön Roosa nauha -kampanja teki toukokuussa historiaa markkinoinnin tuloksellisuutta mittaavassa AdProfit-kilpailussa ottamalla voiton kolmannen kerran peräkkäin. Se keräsi 2016 ennätykselliset 1,8 miljoonaa euroa rintasyöpätutkimukseen. Printtimediassa Syöpäjärjestöjen Syöpä-Cancer –aikakauslehden jokainen numero tavoittaa 194 000 lukijaa (*)

Helena Hulkko siirtyi 1.6. Syöpäjärjestöjen viestintä- ja varainhankintajohtajaksi Syöpäsäätiön varainhankintapäällikön paikalta. Hän on tätä ennen toiminut muun muassa HelsinkiMissiossa, Mielenterveyden keskusliitossa, Ehyt ry.ssä sekä mainostoimistoissa TBWA.lla ja Viherjuurella.

Syöpäjärjestöihin kuuluvat Syöpäsäätiö sekä maan suurin kansanterveysjärjestö Suomen Syöpäyhdistys ja sen tutkimuslaitos Suomen Syöpärekisteri. Lahjoitusvaroin toimiva Syöpäsäätiö on merkittävin syöpätutkimuksen yksityinen rahoittaja Suomessa. Se tavoittelee seitsemän miljoonan euron lahjoitustuottoja tänä vuonna syöpätutkijoille ja sairastuneiden tukemiseen annettavaksi. Syöpäjärjestöjen aloittaessa toimintansa 1/3 syöpään sairastuneista selvisi, nykyään 2/3 selviää. Joka vuosi yli 30 000 suomalaista saa kuulla sairastavansa syöpää. Suomen syöpärekisterin ennusteen mukaan luku kasvaa 2030 mennessä 43 000:een. Myös selviytyjien määrä kasvaa.

*Aikakausmedian tutkimus ammatti- ja järjestölehdille, huhtikuu 2017 ja levikintarkastus LT 2016

 

Syöpäjärjestöjen tuore viestintä- ja varainhankintaosasto oikealta vasemmalle: ylärivissä Sami Ruokangas, Anna Korvenoja,Anu Kytölä ,Kaija Laitinen , Maarit Rautio ja Tuula Lehtoranta, alarivissä: Asta Merenmies, Helena Hulkko, Anu Koikkalainen, Jaana Ruuth ja Tuuli Lahti.