Siirry suoraan sisältöön

Riitta Pyhälä valtuuskunnan johtoon

Riitta Pyhälä valittiin valtuuskunnan puheenjohtajaksi.

Riitta Pyhälä valittiin valtuuskunnan puheenjohtajaksi.

Suomen Syöpäyhdistys palkitsi 80-vuotisjuhlaistunnossaan vapaaehtoisiaan ja järjestön pitkäaikaisia vaikuttajia. Juhlaistunnossa julkistettiin myös Syöpäsäätiön valinnat vuoden syöpälääkäriksi ja vuoden syöpäsairaanhoitajaksi.

Suomen Syöpäyhdistyksen valtuuskunnan uudeksi puheenjohtajaksi valittiin pankinjohtaja Riitta Pyhälä kaksivuotiskaudeksi 2017-2018. Valtuuskunnan edellinen puheenjohtaja oli pääjohtaja Päivi Kärkkäinen vuosina 2013-2016.

Syöpäsäätiö palkitsi vuoden syöpälääkärin ja -sairaanhoitajan

 

Vuoden syöpälääkäri on osastonylilääkäri Päivi Lähteenmäki Turun yliopistollisesta keskussairaalasta.  Lähteenmäki on tehnyt pitkään töitä syöpäsairaiden lasten ja nuorten parissa. Hän valmistui lääketieteen lisensiaatiksi vuonna 1984, tohtoriksi vuonna 1999 ja lasten hematologian ja onkologian erikoislääkäriksi vuonna 2002. Hän on myös Syöpä-lehden toimituksen jäsen.

Päivi Lähteenmäki pystyy kohtaamaan lapset ja nuoret sekä heidän perheensä lämpimästi ja inhimillisesti sekä luomaan toivoa ahdistavassa ja pelottavassa elämäntilanteessa. Hän jaksaa uskoa paranemiseen ja valaa tätä toivoa ympärilleen, vaikka lääketieteen näkökulmasta potilaalla ei olisikaan paljon toivoa selviytymisestä.

Vuoden syöpäsairaanhoitaja on sairaanhoitaja Paula Holmela Pirkanmaan Hoitokodista. Holmela on työskennellyt lähes koko työuransa, 40 vuotta, syöpäpotilaiden parissa. Hän valmistui 19 vuotta sitten sairaanhoitajaksi ja on ollut siitä lähtien sairaanhoitajana Pirkanmaan Hoitokodissa. Sitä ennen hän työskenteli apuhoitajana ensin Tampereen yliopistollisessa keskussairaalassa ja sittemmin Pirkanmaan Hoitokodissa.

Paula Holmelalla on taito kuunnella ja lähestyä vaikeassa elämäntilanteessa olevia potilaita ja heidän läheisiään sekä ottaa huomioon myös potilaiden perheet aina pienimpiä lapsia myöten. Häntä luonnehditaan myös erittäin pidetyksi omahoitajaksi.

21 henkilöä sai syöväntorjuntatyön ansiomitalin

Suomen Syöpäyhdistyksen valtuuskunnan juhlaistunnossa palkittiin myös vapaaehtoisia ja järjestön pitkäaikaisia vaikuttajia. Hopeinen syöväntorjunnan ansiomitali ojennettiin 12 henkilölle. Pronssisen syöväntorjunnan ansiomitalin sai yhdeksän henkilöä.

Hopeisen syöväntorjunnan ansiomitalin saivat rehtori Seppo Aaltonen, Keski-Suomen Syöpäyhdistys; professori (emeritus) Risto Erkkola, Lounais-Suomen Syöpäyhdistys; professori Seija Grénman Suomen Syöpäyhdistys ja Syöpäsäätiö; dosentti Päivi Hietanen, Suomen Syöpäyhdistys; ekonomi Hannu Jumppanen, Kymenlaakson Syöpäyhdistys; vapaaehtoistoimija Oili Kautto, Keski-Suomen Syöpäyhdistys; toimitusjohtaja Mikko Ketonen, Lounais-Suomen Syöpäyhdistys; pankinjohtaja Kari Markkula, Suomen Syöpäyhdistys ja Syöpäsäätiö; ylilääkäri Marja-Liisa Mäntymaa, Kymenlaakson Syöpäyhdistys; pankinjohtaja Riitta Pyhälä, Suomen Syöpäyhdistys ja Syöpäsäätiö; terveydenhoitaja Loviisa Seppänen, Pohjanmaan Syöpäyhdistys; toiminnanjohtaja Anne Vähäkylä-Aulo, Sylva.

Pronssisen syöväntorjunnan ansiomitalin saivat neuvontahoitaja Maria Heikkilä-Nyman, Pohjanmaan Syöpäyhdistys; vapaaehtoistoimija Vuokko Kauppinen, Keski-Suomen Syöpäyhdistys; puheenjohtaja Kerstin Knip, Pohjanmaan Syöpäyhdistys; terveydenhoitaja Irma Lehtimaja, Suomen eturauhassyöpäyhdistys – Propo; vapaaehtoistoimija Aila Pietilä, Kymenlaakson Syöpäyhdistys; vapaaehtoistoimija Airi Rissanen, Pohjois-Savon Syöpäyhdistys; kuntoutusohjaaja Kirsi Roos, Etelä-Suomen Syöpäyhdistys; lähihoitaja Eija Saari, Pohjanmaan Syöpäyhdistys; sairaanhoitaja Kristina Vänskä, Pohjois-Karjalan Syöpäyhdistys.

 

Lisätietoja:

Pääsihteeri Sakari Karjalainen, puh. 0400 818 910

Johtaja, viestintä ja ennakointi Satu Lipponen, puh. 050 563 4558

Tiedottaja Mirja Karlsson, puh. 050 463 5260

#SSY80