Siirry suoraan sisältöön

Suomen Syöpäyhdistyksen Oulun laboratorio siirtyy Coronaria Hoitoketju Oy:lle

Suomen Syöpäyhdistys myy Oulun Patologian laboratorionsa Coronaria Hoitoketju Oy:lle. Omistus vaihtuu 1.elokuuta 2015. Laboratorion työntekijät siirtyvät vanhoina työntekijöinä uuden omistajan palvelukseen. Sopimukset siirtyvät sellaisinaan.

Tiedote 3.8.2015

Oulun Patologian laboratorio tarjoaa seulontapalveluja ja patologian laboratoriopalveluja sekä yksityisille että julkisille laitoksille.

”Olemme erityisen iloisia siitä, että laadukkaan laboratoriotoiminnan uudeksi omistajaksi tulee Coronaria ja toiminta jatkuu”, toteaa Suomen Syöpäyhdistyksen talous- ja hallintojohtaja Raija Stjernvall.

Coronaria kuuluu Suomen suurimpiin terveys- ja hyvinvointipalveluiden tarjoajiin. Yritys on kotimainen ja perustettu 1988.

Suomen Syöpäyhdistyksen Oulun Patologian laboratorion toiminta alkoi 1966, jolloin syöpäsairauksien ehkäisy ja varhaistoteaminen oli Suomessa alkutekijöissään. Kohdunkaulan syövän seulontoja varten yhdistys koulutti henkilökuntaa ja perusti laitoksia. Laboratorioista luovuttiin vähitellen 2000-luvulla.

Suomen Syöpäyhdistyksen mielestä nykyisin syövän varhaistoteaminen ja hoito soveltuvat parhaiten terveydenhuollon osaksi. Yhdistys ylläpitää Suomen Syöpärekisteriä, jolla on seulontoihin erikoistunut osasto. Joukkotarkastusrekisteri kerää tiedot seulontakutsuista ja osallistumisesta. Tietojen pohjalta arvioidaan seulontaohjelmia.

Lisätietoja

Suomen Syöpäyhdistyksen talous- ja hallintojohtaja Raija Stjernvall puh. 040 589 2855, raija.stjernvall(at)cancer.fi

Coronaria Diagnostiikka Oy:n toimitusjohtaja Antti Kärkkäinen puh. 040 485 7808, antti.karkkainen(at)coronaria.fi