Siirry suoraan sisältöön

Suomen Syöpäpotilaat palkitsee vapaaehtoisen

Suomen Syöpäpotilaat palkitsee vuosia tukihenkilönä toimineen Tarja Pullisen 45-vuotisjuhlakokouksessaan lauantaina 19.11.2016 Helsingissä.

Tarja Pullisesta tuli vauhdilla Syöpäpotilaitten jäsen ja tukihenkilö. Hän sairastui kilpirauhassyöpään ja leikattiin kahteen kertaan vuosina 1994-95. Hakiessaan tietoa syövästään, hän päätyi syöpäyhdistyksen avoimien ovien iltaan. Se oli menoa, sillä hänet houkuteltiin heti mukaan ja viikon päästä valittiin hallitukseenkin. Hän on nykyään Suomen Syöpäpotilaitten hallituksen varajäsen.

Tarja Pullinen on ollut järjestämässä ensitietoiltoja syksyisin ja keväisin. Hän järjesti syöpäpotilaille myös vesijumpan, joka on nykyäänkin niin suosittua, ettei järjestäjä itse ole mahtunut mukaan. Pullinen työskenteli Riihimäen sairaalassa välinehuoltajana, mutta joutui sairastuttuaan jäämään työstä pois.

– Sain nämä työt tilalle ja olin tarpeellinen ja hyödyllinen syöpäyhdistyksen toiminnassa. Joskus kävi niin, että lähdin aamulla kello 10 ja tulin illalla 10:ltä kotiin. Seurustelimme, juttelimme, itkimme ja nauroimme syöpäpotilaiden kanssa aina tilanteen mukaan, hän kertoo.

Riihimäkeläinen Tarja Pullinen on 63-vuotias. Hänellä on ollut kymmeniä eri syöpiä sairastaneita tuettavia vuosien varrella. Tuettavat ovat olleet ”aivan ihania ihmisiä”. Puhelin soi vieläkin tuiki tiheään, vaikka Pullinen sanoo olevansa enää epävirallinen tukihenkilö.

Suomen Syöpäpotilaat perustettiin 1971. Se edustaa valtakunnallisesti kaikkia syöpäpotilasryhmiä. Potilasjärjestönä Suomen Syöpäpotilaat tukee aikuisia syöpäpotilaita ja heidän läheisiään hoidon ja kuntoutumisen eri vaiheissa. Yksi tukikeino ovat potilasoppaat. Yhdistys julkaisee tällä hetkellä yli kolmeakymmentä opasta eri syöpäsairauksista.

Suomen Syöpäpotilaat noudattaa toiminnassaan Potilas keskiöön –periaatetta, joka korostaa potilaiden yksilöllisten tarpeiden ja vaikutusmahdollisuuksien huomioimista.  Tämä periaate ohjaa sekä omien palvelujen kehittämistä että Suomen Syöpäpotilaitten näkökulmaa potilaiden edunvalvonnassa, jota tehdään yhteistyössä muiden syöpäjärjestöjen kanssa.

Suomen Syöpäyhdistys täyttää tänä vuonna 80 vuotta. Juhlavuoden teemana on vapaaehtoisuus. Jäsenjärjestöt kiittävät ja palkitsevat juhlavuoden kunniaksi heille tärkeitä vapaaehtoistyötä tekeviä jäseniä.

Lisätietoja:

toiminnanjohtaja Minna Anttonen, Suomen Syöpäpotilaat ry, puh. 044 322 8964 

tiedottaja Mirja Karlsson, puh. 050 463 5260, mirja.karlsson@cancer.fi

#SSY80