Siirry suoraan sisältöön

Suomen Suolistosyöpäyhdistys palkitsee vapaaehtoisen

Suomen Syöpäyhdistys täyttää tänä vuonna 80 vuotta. Juhlavuoden teemana on vapaaehtoisuus. Jäsenjärjestöt kiittävät ja palkitsevat juhlavuoden kunniaksi heille tärkeitä vapaaehtoistyötä tekeviä jäseniä.

Colores – Suomen Suolistosyöpäyhdistys palkitsee vertaistukiryhmää vetävän ja itsekin syövän kokeneen Päivi Seppäsen keskiviikkona 25.5.2016 kevätkokouksessaan Helsingissä.

Päivi Seppänen on toiminut apua ja tukea tarvitsevien suolistosyöpäpotilaiden vertaistukihenkilönä sekä avoimien vertaistapaamisten vetäjänä vuodesta 2009. Ryhmään osallistuu noin 10 henkilöä kerrallaan. Positiivinen ilmapiiri kannustaa puhumaan niin vakavista asioista kuin ottamaan välillä rennosti ja nauramaan.

Suomen Suolistosyöpäyhdistys aloitti vuosi sitten tukihenkilötoiminnan  HYKSin Syöpäklinikan OLKA-tukipisteessä pitkälti Päivi Seppäsen aktiivisuuden ansiosta. Tukipisteessä käy erilaisia syöpiä sairastavia ja vaikeissakin tilanteissa eläviä potilaita, jotka tarvitsevat tukea elääkseen mahdollisimman tavallista elämää.

Helsinkiläinen Päivi Seppänen on 61-vuotias. Hän sairastui suolistosyöpään 12 vuotta sitten, mutta tauti on talttunut jo monta vuotta sitten. Hän tapaa parhaimmillaan noin 25 tukihenkilöä viikossa, joiden tapaamisista hän saa voimaa myös omaan elämäänsä.

Colores – Suomen Suolistosyöpäyhdistys on perustettu vuonna 2007. Se on valtakunnallinen potilasjärjestö, joka keskittyy ennen kaikkea vertaistukitoimintaan. Vertaistukihenkilöitä on tällä hetkellä hieman alle 30 ja heitä tarvitaan, sillä suolistosyöpä on maamme kolmanneksi yleisin syöpä.

Colores tuottaa ja välittää ajankohtaista sekä luotettavaa tietoa suolistosyövästä, sen diagnosoinnista sekä hoidoista. Yhdistyksen hallituksen jäsenistä valtaosa on suolistosyöpää hoitavia erikoislääkäreitä.

 

Lisätietoja:

toiminnanjohtaja Seija Bucktman, Colores – Suomen Suolistosyöpäyhdistys, puh. 050 377 6770, seija.bucktman@colores.fi

tiedottaja Mirja Karlsson, puh. 050 463 5260, mirja.karlsson@cancer.fi

#SSY80