Siirry suoraan sisältöön

SSY:n vapaaehtoispalkinto Riki Sorsalle

Suomen Syöpäyhdistys (SSY) on jakanut 80-vuotisjuhlavuoden ensimmäisen palkinnon vapaaehtoiselle, joka on merkittävästi edistänyt järjestön työtä. Palkinnon saa taiteilija Riki Sorsa Helsingistä.

Riki Sorsa on ollut Syöpäjärjestöjen hyvän tahdon lähettiläänä vuodesta 2007 toivuttuaan syövästä. Riki Sorsa on auttanut muita potilastarinallaan. Hän on esiintynyt pyyteettömästi järjestön tapahtumissa eri puolilla Suomea.

Vuonna 2016 sairastaessaan keuhkosyöpää Riki Sorsa lahjoitti Syöpäjärjestöjen käyttöön videon, jolla hän pohtii suhdettaan tupakointiin ja kysyy, lopettiko liian myöhään. Riki Sorsan video on ollut hyvin suosittu sosiaalisessa mediassa ja näkynyt myös Yleisradion tietoiskuna.

Suomen Syöpäyhdistyksen juhlavuoden palkinto on kuvataiteilija Virpi Talvitien tekemä uniikki Voimapuu. Talvitie on suunnitellut Voimapuu-sarjan järjestön toimeksiannosta vapaaehtoisten palkitsemiseen.

Lue Riki Sorsan haastattelu ja katso video:

Pysäyttävä viesti(avautuu uudessa ikkunassa)

Suomen Syöpäyhdistys täyttää tänä vuonna 80 vuotta. Juhlavuoden teemana on vapaaehtoisuus. Jäsenjärjestöt kiittävät ja palkitsevat juhlavuoden kunniaksi heille tärkeitä vapaaehtoistyötä tekeviä jäseniä.

Lisätietoja

Pääsihteeri Sakari Karjalainen, 0400 818 910
Johtaja Satu Lipponen, viestintä ja ennakointi, 050 563 4558

#SSY80