Siirry suoraan sisältöön

Satakunnan Syöpäyhdistys palkitsi vapaaehtoisen

Satakunnan Syöpäyhdistys palkitsi 20 vuotta tukihenkilönä toimineen ja itsekin syövän kokeneen Maija Mahlamäen Suomi Areenan yhteydessä pidetyssä juhlatilaisuudessa tiistaina 12.7.2016 Porin taidemuseolla.

Maija Mahlamäki osallistui tukihenkilökoulutukseen vuonna 1996. Hän on tukenut kaksikymmenvuotisen vapaaehtoistyönsä aikana monia syöpäpotilaita, useita henkilöitä vuosia kerrallaan. Lisäksi hän kuuntelee syöpäpotilaiden iloja ja suruja milloin vesijumpassa, milloin posliininmaalauskurssilla.

– Me olemme vesijumpanneet seitsemän vuoden ajan. Kun rinta on leikattu, olisi hyvä liikkua ja voimistella. Ei minun tulisi yksin lähdettyä, mutta ryhmään menen joka viikko, kun se on samalla terapiaa myös minulle itselleni, hän kertoo.

Uusinta uutta Maija Mahlamäen tukihenkilötoiminnassa on hänen nimeään kantava Maijan neulekahvila. Se on kaikille avoin kahvila, joka kokoontuu Satakunnan Syöpäyhdistyksen tiloissa joka toinen viikko. Neulekahvilassa saa oppia ja opastusta neulomisen ja virkkaamisen saloihin sekä vinkkejä uusista malleista. Parituntisen aikana voi myös nauttia kahvia ja pullaa nimelliseen yhden euron hintaan.

Porilainen Maija Mahlamäki on 73-vuotias. Hän sairasti rintasyövän 23 vuotta sitten ja on toipunut siitä täysin. Porin keskustassa asuvalla Mahlamäellä on hyvin aikaa auttaa toisia syöpäpotilaita. Omia paineita hän purkaa Satakunnan Syöpäyhdistyksen neuvontahoitajien kanssa. Hänestä on tärkeää, että myös tukihenkilö saa apua ja vertaistukea yhdistyksen ”hyviltä ja ihanilta hoitajilta”.

Satakunnan Syöpäyhdistys on perustettu vuonna 1974. Sen tavoitteena on syöpäsairauksien ennaltaehkäisy ja varhainen toteaminen sekä syöpäpotilaiden ja heidän läheistensä auttaminen. Ammatilliset palvelut tarkoittavat syöpäsairaanhoitajien vastaanottoja maakunnan eri osissa sekä kotikäyntejä asiakkaiden luo. Lisäksi yhdistys kouluttaa vapaaehtoisia tukihenkilötoimintaan ja järjestää erilaista jäsentoimintaa.

Yhdistyksen toimintaan kuuluvat myös taide- ja tanssiterapiapalvelut. Ne vahvistavat mielen ja kehon ja yhteyttä ja tukevat siten syöpää sairastaneiden ja läheisten kuntoutumista. Syövän herättämiä tunteita käsitellään muun muassa tanssin ja liikkeen sekä kuvallisen ilmaisun kautta.

Suomen Syöpäyhdistys täyttää tänä vuonna 80 vuotta. Juhlavuoden teemana on vapaaehtoisuus. Jäsenjärjestöt kiittävät ja palkitsevat juhlavuoden kunniaksi heille tärkeitä vapaaehtoistyötä tekeviä jäseniä.

Lisätietoja:

toiminnanjohtaja Marja-Liisa Ala-Luopa, Satakunnan Syöpäyhdistys, puh. 044 502 3900

tiedottaja Mirja Karlsson, puh. 050 463 5260, mirja.karlsson@cancer.fi
#SSY80