Siirry suoraan sisältöön

Roosa nauhalla kerättiin kaksi miljoonaa euroa

Syöpäsäätiön Roosa nauha -keräys 2017 pääsi ennätykselliseen kahden miljoonan euron tulokseen. Keräystuloksen vuosittainen kasvu on erittäin tärkeää, sillä syöpätapaukset lisääntyvät ja yksityisen rahoituksen merkitys maamme syöpätutkijoille kasvaa julkisen rahoituksen vähennyttyä.

Roosa nauhalla kerätyt varat siirtyvät nopeasti eteenpäin kotimaiselle syöpätutkimukselle, kun Syöpäsäätiö jakaa joka syksy apurahat tarkoin valituille tutkijaryhmille.

  • Lahjoittajamme ovat aivan keskeisessä roolissa siinä, että nämä tutkijat voivat tehdä huippututkimusta syöpäpotilaiden ja heidän läheistensä hyväksi, Syöpäjärjestöjen viestintä- ja varainhankintajohtaja Helena Hulkko
  • Julkisen tutkimusrahoituksen rinnalle tarvitaan kipeästi Syöpäsäätiön tukea tutkimukselle.

Marraskuussa 2017 Syöpäsäätiö myönsi 450 000 euron Roosa nauha -apurahan professori Robert Winqvistin tutkimusryhmälle perinnöllisten rintasyöpien tutkimukseen. Tutkimusryhmä pyrkii tunnistamaan uusia ja erityisesti suomalaisessa väestössä tärkeitä rintasyövän synnynnäisiä haittatekijöitä sekä ymmärtämään näiden solubiologisia vaikutusmekanismeja ja syövän käyttäytymiseen liittyviä erityispiirteitä.

Roosa nauha -keräysvaroilla käydään myös tappavimman gynekologisen syövän kimppuun. Roosa nauha -rahastosta myönnettiin nimittäin syksyllä 2017 miljoonan euron rahoitus akatemiatutkija Liisa Kaupin koordinoimaan munasarjasyöpään liittyvään tutkimukseen. Tutkimus tehdään osana Suomen Akatemian Tieteellä terveyteen (TERVA) –tutkimusohjelmaa.

Syöpätutkimus kehittää syöpähoitoja ja –diagnostiikkaa

Roosa nauha -rahastosta on myönnetty apurahoja vuodesta 2004 alkaen. Sinä aikana Suomessa rintasyöpien hoidossa on tapahtunut isoja kehitysaskeleita.

Vaikeasti hoidettavien rintasyöpien liitännäishoidot ovat tehostuneet, minkä seurauksena monen naisen syöpä ei nykyisin uusiudu. Esimerkiksi HER2-positiivisen rintasyövän kohdalla trastsumabin ja muiden HER2-lääkkeiden käyttöönotto on pidentänyt levinnyttä rintasyöpää sairastavien elinaikaa ja parantanut elämänlaatua.

Tutkimuksen avulla kyetään myös osoittamaan, minkälaiset valtakunnalliset syöpäseulonnat alentavat kuolleisuutta. Tutkimuksen seurauksena mammografiaan kutsutaan nykyisin myös yli 60-vuotiaat, jotta rintasyöpä voidaan löytää aiemmin ja yhä useampi voisi parantua kokonaan.

Duudsonien Roosa nauhoja ostettiin yli 370 000 kappaletta

Suomalaiset osallistuivat Roosa nauha -keräykseen jälleen ostamalla Roosa nauhoja, Roosa nauha -kampanjatuotteita sekä lahjoittamalla rahaa.

  • Vuoden 2017 Roosa nauhan suunnittelijat, Duudsonit lähtivät täysin sydämin mukaan kannustamaan kaikkia kynnelle kykeneviä nauhan ostoon. Suomalaiset ostivat Roosa nauhoja rintapieliinsä ennätyksellisesti 370 000 kappaletta, eli lähes miljoonan euron edestä. Kiitämme lämpimimmin jokaista nauhan tai kampanjatuotteita ostanutta ja jokaista keräykseen lahjoittanutta yksityishenkilöä ja yritystä, Helena Hulkko kiittää.

Lisätietoja:
Syöpäjärjestöjen viestintä- ja varainhankintajohtaja Helena Hulkko puh. 050 582 2211
Markkinointisuunnittelija Anna Korvenoja puh. 044 579 2308