Siirry suoraan sisältöön

Roosa nauha -keräys ennätystulokseen

Syöpäsäätiön Roosa nauha -keräyksellä saavutettiin viime vuonna 1,8 miljoonan euron keräystulos. Summa on keräyksen historian suurin Suomessa. Varat ohjataan nopeasti tutkimukseen ja sairastuneiden tukemiseen.

”Ennätysmäärä suomalaisia halusi tukea rintasyöpätutkimusta viime vuonna. Olemme todella kiitollisia keräykseen osallistuneille suomalaisille sekä yhteistyöyrityksillemme: julkisen tutkimusrahoituksen pienentyessä Syöpäsäätiön tuen merkitys syöpätutkijoille kasvaa koko ajan. Lahjoitusvaroja tarvitaan kipeästi enemmän vuosi vuodelta”, kertoo Syöpäsäätiön varainhankintapäällikkö Helena Hulkko.

Roosa nauhalla kerätään varoja rintasyöpätutkimukselle sekä neuvontapalveluille, jotka antavat tietoa ja tukea syöpäpotilaille ja heidän läheisilleen. Keräys on järjestetty Suomessa 14 kertaa.

Michael Monroen suunnittelema, vuoden 2016 Roosa nauha myi ennätystahtia. Keräykseen pystyi osallistumaan myös ostamalla yhteistyökumppaneiden Roosa nauha -tuotteita sekä lahjoittamalla.

Syöpäsäätiö korottaa tutkimukseen jaettavia apurahasummia

Rintasyöpä on Suomen yleisin syöpä: siihen sairastuu noin 5 000 naista vuodessa ja sairastuneiden määrä kasvaa koko ajan.

Syöpäsäätiön Roosa nauha -rahastosta on myönnetty apurahoja vuodesta 2004 alkaen tutkimusryhmille sekä yksittäisille väitöskirjan tekijöille. Viime vuonna Roosa nauha -apurahoja jaettiin yli 1,1 miljoonan euron edestä naisten yleisimmän syövän voittamiseksi. Summaa aiotaan kasvattaa.

Viimeisen 10 vuoden aikana rintasyöpätutkimus on edistänyt sekä hoitoja että ennaltaehkäisyä monin tavoin. Tutkimustulokset ovat vahvistaneet muun muassa, että

  • seulontamammografiaa on kannattanut laajentaa Suomessa kattamaan kaikki 50–69-vuotiaat naiset. Aikaisemmin seulottiin vain 50–59-vuotiaat suomalaisnaiset.
  • potilaille voidaan suunnitella yksilöllisempiä, tehokkaampia lääkehoitoja.
  • vartijaimusolmukkeet osataan nykyään erottaa ja jos niissä ei ole viitettä syövästä, muita imusolmukkeita ei tarvitse poistaa. Tällöin potilas välttyy kainalon tyhjennysleikkaukselta ja siitä aiheutuvalta yläraajan turvotukselta.

Lisätietoja:

Varainhankintapäällikkö Helena Hulkko, helena.hulkko(at)cancer.fi, puh. 050 582 2211
Tiedottaja Anu Kytölä, anu.kytola(at)cancer.fi, puh. 050 382 8968