Siirry suoraan sisältöön

Roosa nauha tavoittelee 1,5 miljoonan ennätystä

Syöpäsäätiön Roosa nauha -kampanja julkisti tänään vuoden 2016 yrityskumppaninsa.
1,5 miljoonaa euroa tavoitteleva kampanja pyrkii ennätykseen pääyhteistyökumppaniensa AIG:n, Kalevala Korun, Lindexin, Lumenen, Pirkan, S-ryhmän ketjujen sekä K-Citymarketien ja K-Supermarketien kanssa. Pääyhteistyökumppanien lisäksi mukana on lukuisia muita yrityksiä.

Rintasyöpään sairastuu jo yli 5 000 naista vuodessa, mikä tekee siitä yleisimmän syövän Suomessa. Suurin syy on väestön ikääntyminen.

– Tarvitsemme kipeästi lisää varoja rintasyöpätutkimukseen, sillä valtion budjettirahoitusta terveyden tutkimukseen yliopistosairaaloissa ja tutkimuslaitoksissa on vähennetty rajusti viime vuosina. Tämän rahoituksen taso putosi lähes puoleen vuodesta 2011 vuoteen 2015. Tylyjen tilastojen valossa lisäksi yhä useampi sairastunut nainen tai hänen läheisensä tarvitsee apua ja turvaa rahoittamastamme valtakunnallisesta neuvontapalvelusta, toteaa Syöpäsäätiön varainhankintapäällikkö Helena Hulkko.

Syöpäsäätiön lokakuussa alkava Roosa nauha kerää varoja rintasyöpätutkimukseen ja -neuvontaan.  Varoja kerätään niin kolmen euron kannatusnauhojen myynnillä, Roosa nauha -tuotteilla kuin yksityisten lahjoituksien keinoin. Roosa nauhoja myyvät tänä vuonna S-ryhmän ketjujen ja Lindexin lisäksi myös K-Citymarketit ja K-Supermarketit.

– Yrityskumppaneilla on keskeinen rooli syksyn kampanjassa. Nauhoista ja tuotteista kertyvä merkittävä kampanjatuotto tuo toivoa sairastuneille ja heidän läheisilleen, kertoo Syöpäsäätiön yhteyspäällikkö Kaija Laitinen.

Syöpäsäätiön vuosikymmeniä rahoittamalla tutkimuksella on selkeä rooli siinä, että tänä päivänä noin 90 prosenttia rintasyövän sairastaneista naisista on elossa viiden vuoden kuluttua sairastumisesta.

Tehokas kampanja on palkittu kaksi perättäistä kertaa markkinoinnin tehoa mittaavalla Adprofit-palkinnolla. Vuonna 2015 kampanja keräsi 1,4 miljoonaa euroa. Viime vuonna Syöpäsäätiö jakoi kolme 300 000 euron suurapurahaa rintasyöpätutkimukseen ja tuki sairastuneille ja heidän läheisilleen suunnattua syöpäneuvontaa 400 000 eurolla.

Syöpäsäätiö on tehnyt pitkäjänteistä ja tuloksellista työtä syöpää vastaan jo 67 vuoden ajan ja vaikuttanut merkittävästi siihen, että yhä useampi voittaa vaikean sairauden. Toiminnan käynnistyessä vain kolmannes syöpään sairastuneista voitiin parantaa, nyt jo kaksi kolmesta paranee.

Lisätietoja:

Kaija Laitinen
Yhteyspäällikkö, yrityskumppanuudet
Syöpäsäätiö
044 218 4331
kaija.laitinen(a)cancer.fi

Helena Hulkko
Varainhankintapäällikkö
Syöpäsäätiö
050 582 2211
helena.hulkko(a)cancer.fi