Siirry suoraan sisältöön

Roosa nauha palkittiin vuoden varainhankintatekona

Syöpäsäätiön Roosa nauha –keräys  palkittiin Yleishyödyllisten yhteisöjen yhteistyöverkosto Vastuullinen Lahjoittaminen ry:n  VaLa Awards -tilaisuudessa 7.9. vuoden varainhankintatekona.

Syöpäsäätiön keräyskohteet ovat kaikkien lähellä: syöpä koskettaa meitä jokaista tavalla tai toisella. Roosa nauha -keräyksellä tuetaan rintasyövän vastaista työtä: Syöpäsäätiö jakaa apurahoja rintasyöpätutkimukseen ja rahoittaa maanlaajuista neuvontapalvelua potilaille ja läheisille.

Raati koki, että: ”Roosa nauha -keräyksellä on taito uudistua ja kehittyä vuosi vuodelta. Syöpäsäätiö on onnistunut työssään ja keräys saavutti vuonna 2015 ennätyksellisen tuloksen 1,4 miljoonaa euroa.” Keräys on onnistunut yhdistämään varainhankinnan monet muodot. Yritysyhteistyötä, joka tuo ison osan keräystuotosta, on tarjolla niin pienille kuin isoillekin yrityksille. Roosa nauha -kumppaneita on kolmisenkymmentä.

Viime vuonna keräys onnistui myös erinomaisesti Roosa nauhojen myynnissä, joka kaksinkertaistui edelliseen vuoteen verrattuna.

–  Olemme iloisia Roosa nauhan saamasta huomionosoituksesta.
Vuoden 2015 ennätyksellinen keräystulos tuo toivoa sairastuneille ja heidän läheisilleen. Yhä useampi sairastuu rintasyöpään ja voimme yhdessä taistella sairautta vastaan tutkimuksen keinoin. Julkisen tutkimusrahoituksen pienentyessä Syöpäsäätiön merkitys apurahojen antajana kasvaa. Onneksi sekä yritykset että yksityiset lahjoittajat ovat tukena tässä työssä. Lämmin kiitos lahjoittajille, heidän ansiostaan rintasyöpään sairastunut selviää tulevaisuudessa entistä paremmin tai elää laadukasta elämää sairaudesta huolimatta, kertoo Syöpäsäätiön yhteyspäällikkö Kaija Laitinen.

VaLa jakoi tunnustusta suomalaiselle varainhankinnalle jo kuudetta kertaa.

Lisätietoja:

Syöpäsäätiö Helena Hulkko, puh. 050 582 2211
VaLa ry Pia Tornikoski, puh. 040 596 3763