Siirry suoraan sisältöön

Roosa nauha -päivä on 14.10.

Roosa nauha -päivää vietetään perjantaina ympäri Suomea. Tuolloin pukeudutaan perinteisesti pinkkiin ja järjestetään työpaikoilla ja kaveriporukassa erilaisia tapahtumia. Olennaista on aktivoida lähipiiri, työyhteisö, ystävät tai naapurit keräämään varoja tärkeälle asialle.

Roosa nauha -tapahtumia on sekä perjantaina että koko lokakuun ajan. Helsingissä mm. Allas Sea Pool kutsuu viettämään iltaa uima-altaille klo 18 alkaen. Uidessa voi nauttia Kenkävaahto -kuoron esityksestä sekä dj-musiikista. Osa lipputuloista luovutetaan Roosa nauha -keräykseen.

Linkki Syöpäjärjestöjen jäsenyhdistysten tapahtumiin: https://roosanauha.syopasaatio.fi/roosa-nauha-tapahtumia-ympari-suomen/

Roosa nauha –päivä on myös mainio mahdollisuus on osallistua virtuaalikeräykseen: perustaa oma potti tai ottaa osaa jo valmiiseen pottiin.

Voi myös perustaa pienarpajaiset tai pitää huutokauppa ja tuotto lahjoitetaan Syöpäsäätiön Roosa nauha –keräykseen. Lahjoituksen voi tehdä täällä.

Lokakuu on vaaleanpunainen rintasyöpätutkimuksen ja potilaiden tukemisen hyväksi.  Rintasyöpä yleistyy jatkuvasti. Vuosittain noin 5 000 naista – jonkun isoäiti, äiti, puoliso, sisar tai ystävä – sairastuu rintasyöpään. Joka 8. suomalainen nainen sairastuu rintasyöpään jossain vaiheessa elämäänsä.

Syöpäsäätiö toimii lahjoitusvaroin. Syöpäsäätiö on Suomen merkittävin yksityinen syöpätutkimuksen tukija.

www.roosanauha.fi

Lisätietoja:

Varainhankintapäällikkö Helena Hulkko, Syöpäsäätiö 050 582 2211
Tiedottaja Anu Kytölä, Syöpäjärjestöt 050 382 8968

Kansainvälinen rintasyöpätietoisuuden kuukausi on lokakuu. Roosaa silkkinauhaa käytetään tuolloin rintasyövän vastaisen taistelun symbolina ympäri maailmaa. Suomessa käytetty Roosa nauha -tunnus on Syöpäsäätiön rekisteröimä tavaramerkki ja tae siitä, että varat ohjataan luotettavasti korkeatasoiseen kotimaiseen syöpätutkimukseen ja maksuttoman neuvontapalvelun ylläpitämiseen ja kehittämiseen.

Roosa nauha -keräyksen tavoitteena on edistää syöpätutkimusta, vaikuttaa siihen että yhä useampi syöpä voidaan ehkäistä tai hoitaa, sekä varmistaa että jokainen syöpään sairastunut saa tarvittavan tuen sairauden eri vaiheissa. Keräyksellä tuetaan ensisijaisesti rintasyövän vastaista työtä.