Siirry suoraan sisältöön

Rintojesi terveydeksi –päivää vietettiin lauantaina Helsingissä

Rintojesi terveydeksi –päivää vietettiin lauantaina 15.10.2016 Helsingin Narinkkatorilla.

Rintojesi terveydeksi on eurooppalainen kampanja, jota Suomessa vetää Syöpäjärjestöjen jäsenjärjestö Rintasyöpäyhdistys – Europa Donna Finland. Päivän tavoitteena on kannustaa naisia tekemään hyviä elämäntapavalintoja, jotka tukevat rintojen terveyttä sekä lisätä tietoisuutta rintasyövän varhaisen havaitsemisen tärkeydestä.

Aktiivinen liikunta, normaalipaino ja terveellinen ruokavalio edesauttavat rintojen terveyttä. Rintojen omatarkkailu on oiva tapa seurata rintojen terveyttä ja toimii hyvin myös seulontakuvausten välivuosina ja nuorilla naisilla.

Jos rinnoissa havaitsee jotain poikkeavaa, tulee kuitenkin välittömästi ottaa yhteyttä terveydenhuollon ammattihenkilöön.

Rintasyöpäyhdistys ja Tunne rintasi ry järjestivät Helsingin Narinkkatorilla avoimen yleisötapahtuman lauantaina 15.10.2016 klo 10-15. Molempien yhdistysten asiantuntijat kertoivat rintojen terveydestä ja omatarkkailusta. Lisäksi torilla sai vinkkejä ravitsemukseen ja liikkumiseen.

Narinkkatorilla oli paikalla myös Roosa nauha –lipaskerääjiä.

Rintojesi terveydeksi –päivänä julkaistiin uusi Omakuu-kuukautiskalenteri. Se on ensimmäinen suomalainen mobiilisovellus, joka muistuttaa rintojen omatarkkailusta. Se laskee käyttäjälleen kuukautiskierron perusteella parhaan päivän rintojen tutkimiseen.

Sovellusta on mahdollista käyttää myös siinä tapauksessa, ettei kuukautisia ole tai ei halua niitä merkitä. Sovelluksen voi ladata ilmaiseksi Apple Storesta ja Play Kaupasta.

Lisätietoja:

puheenjohtaja Anu Niemi, Rintasyöpäyhdistys – Europa Donna Finland, puh. 040 5195 210

järjestösihteeri Sonja Raunio, Tunne rintasi ry, puh. 045 8789 280