Siirry suoraan sisältöön

Rintasyöpäyhdistys palkitsee vapaaehtoisen

Rintasyöpäyhdistys – Europa Donna Finland palkitsee vapaaehtoistyötä yhdistyksen toimistolla tekevän ja levinnyttä kroonista rintasyöpää sairastavien ryhmää vetävän Heidi Vekkelin tiistaina 8.11.2016 Helsingissä.

Heidi Vekkeli on kuulunut Rintasyöpäyhdistykseen seitsemän vuotta. Hän kävi jo sitä ennen vertaistukiryhmässä ja lähti lopulta vetämään levinnyttä kroonista rintasyöpää sairastavien ryhmää. Yhdistyksen toimistolla Heidi on ollut ainoa vapaaehtoinen kuuden vuoden ajan. Hän on päivystänyt toimiston aukioloaikoina tiistaina ja torstaina. Tänä syksynä yhdistys sai ensimmäinen palkatun työntekijän, kun neuvontahoitaja aloitti työnsä.

– Vapaaehtoistyö tuottaa mielihyvää ja tuntuu melkein siltä, että saan itse enemmän kuin pystyn antamaan. Olen saanut uusia ystäviä ja olen aina nauttinut yhdistys- ja järjestötoiminnasta. Aluksi minun piti vain päivystää toimistolla, mutta pian aloin tehdä kaikkea, mitä tarvittiin, hän kertoo.

Heidi Vekkeli toimii myös verkostokoordinaattorina ja vetää lymfa-ryhmää. Hän kiertää kerran vuodessa kaikissa yhdistyksen eri puolilla Suomea kokoontuvissa vertaisryhmissä kertomassa, miten voi vaikuttaa lymfaturvotuksiin.  Levinnyttä rintasyöpää sairastavien kroonikkojen ryhmä kokoontuu Helsingissä kuusi kertaa keväällä ja saman verran syksyllä.

Helsinkiläinen Heidi Vekkeli on 56-vuotias ja sairastui 11 vuotta sitten rintasyöpään, joka oli levinnyt alusta asti. Molemmat rinnat leikattiin pois. Heidiä voisi nimittää myös kokemuskouluttajaksi, sillä hän tietää kroonista rintasyöpää sairastavana, miten turvotusten kanssa pitäisi menetellä.

Rintasyöpäyhdistys – Europa Donna Finland on vuonna 2005 perustettu valtakunnallinen potilasyhdistys. Siitä tuli Syöpäjärjestöjen jäsenjärjestö tämän vuoden alussa. Yhdistyksen tavoitteena on, että suomalaiset rintasyöpäpotilaat saavat parasta mahdollista hoitoa asuinpaikasta riippumatta.

Rintasyöpäyhdistys kuuluu 47 maassa toimivaan Europa Donna -järjestöön, joka on jo yli 20 vuotta edistänyt eurooppalaisten rintasyöpäpotilaiden kanssakäymistä.  Suomessa Rintasyöpäyhdistys järjestää monipuolista vertaistoimintaa, muun muassa vertaisiltoja, leirejä ja hyvinvointipäiviä.

Suomen Syöpäyhdistys täyttää tänä vuonna 80 vuotta. Juhlavuoden teemana on vapaaehtoisuus. Jäsenjärjestöt kiittävät ja palkitsevat juhlavuoden kunniaksi heille tärkeitä vapaaehtoistyötä tekeviä jäseniä.

 

Lisätietoja:

puheenjohtaja Anu Niemi, Rintasyöpäyhdistys – Europa Donna Finland, puh. 040 519 5210

tiedottaja Mirja Karlsson, puh. 050 463 5260, mirja.karlsson@cancer.fi

#SSY80