Siirry suoraan sisältöön

Jukka Moilanen: ”Syöpäpotilaan tiedonjano on pohjaton”

Suomen Syöpäyhdistys ry:n valtuuskunnan puheenjohtajaksi seuraavaksi kaksivuotiskaudeksi on valittu kaupunginjohtaja emeritus Jukka Moilanen Ulvilasta.

Puheenjohtajana toimi kaksi puheenjohtajakautta asiamies Riitta Pyhälä, joka ei enää ollut käytettävissä valtuuskunnan puheenjohtajaksi.

Syöpäjärjestöihin kuuluu Suomen Syöpäyhdistys ja sen jäsenyhdistykset 12 alueellista syöpäyhdistystä paikallisosastoineen sekä kuusi valtakunnallista potilasjärjestöä, Suomen Syöpärekisteri ja Syöpäsäätiö.

Jukka Moilanen on tutustunut järjestön toimintaan ensin rivijäsenenä. Nykyään hän on Suomen eturauhassyöpäyhdistyksen Propo ry:n varapuheenjohtaja sekä Satakunnan Syöpäyhdistyksen hallituksen jäsen.

”Syöpäjärjestöjen toiminnalliset ja taloudelliset edellytykset tulee turvata. Meillä on haasteita. Edunvalvonta tulee muuttaa edunajamiseksi. Meidän tulee yhdessä käyttää hyödyksemme kaikki ne yhteiskuntasuhteet, joita näin laajalla ja vaikutusvaltaisella joukkueella on”, kertoo Jukka Moilanen.

”Sairastin itse eturauhassyövän vuonna 2010. Se pysäytti. Olin jo aiemminkin kuulunut Satakunnan Syöpäyhdistykseen rivijäsenenä ja nähnyt, että siellä tehdään paljon hyvää työtä, myös vapaaehtoistyötä. Annan suuren arvon myös sille laajalle vapaaehtoistyölle, jota eri puolilla Suomea yhdistyksissä tehdään.”

”Pyrin kertomaan ympäröivälle yhteiskunnalle mahdollisimman avoimesti ja laajasti niistä haasteista sekä vaikeuksista, joita syöpädiagnoosin saanut ihminen kohtaa varsinkin sairautensa alkuhetkinä. Tiedonjano omasta sairaudestaan, tilastaan ja mahdollisuuksistaan on pohjaton. Raskaassa ja usein epätoivoisessa tilanteessa olevien ihmisten on saatava tuolloin kaikki tarvittava tieto, jotta sairauden kohtaaminen, hoitojen vastaanottaminen ja sairaudesta selviäminen vaativat”, tiivistää Jukka Moilanen omasta motivaatiostaan vapaaehtoistyöhön.

Hän tuli mukaan järjestötyöhön välittömästi omien syöpähoitojensa päätyttyä.

Syöpäjärjestöjen tavoitteena on turvata suomalaisille hyvä elämänlaatu ilman syöpää ja syövästä huolimatta. Vuoden 2019 lopussa yhteenlaskettu jäsenmäärä oli 113 830.

 

Lisätietoja:
Valtuuskunnan puheenjohtaja Jukka Moilanen, moilanen.jusu@gmail.com, puh.  050 367 2617

Viestinnän asiantuntija Anu Kytölä, anu.kytola@cancer.fi, puh. 050 382 8968