Siirry suoraan sisältöön

Pohjois-Suomen Syöpäyhdistys palkitsee Utsjoen kerhon

Tiedote 23.4.2016

Pohjois-Suomen Syöpäyhdistys palkitsee pienen, mutta aktiivisen Utsjoen kerhon lauantaina 23.4.2016 vuosikokouksessaan Rovaniemellä.

Utsjoen kunnassa on noin 1 300 asukasta, joista hieman yli 20 kuuluu syöpäyhdistyksen kerhoon. Kokoonsa nähden Utsjoen kerho on saanut merkittäviä asioita aikaan. Kerho järjesti vuonna 2013 keräyksen, jonka varoilla hankittiin Utsjoen terveyskeskukseen kaksi kipupumppua. Rahan keräystä vauhditti Elämän puolesta –levy, jonka tuotto meni kokonaisuudessaan kipupumppu-keräykseen.

Utsjoen kerhon vetäjän Aarne Sujalan mukaan välimatkat ovat pohjoisessa niin pitkät, että kerho kokoontuu tarvittaessa. Kun pisimmät välit kerhon jäsenten kesken ovat noin 100 kilometriä, säännöllisiä, viikoittaisia tapaamisia on vaikea järjestää. Niinpä kerho tekee muun muassa luontoretkiä joko Suomen tai Norjan Lappiin. Lisäksi se järjestää virkistystoimintaa syöpäpotilaille ja avustaa rahallisesti niitä, joilla on taloudellisesti vaikeaa.

Pohjois-Suomen Syöpäyhdistys perustettiin vuonna 1957. Yhdistyksen toiminta-alueena ovat entiset Oulun ja Lapin läänit. Pääpaikka on Oulussa. Yhdistykseen kuuluu 49 osastoa ja kerhoa  sekä 150 koulutettua tukihenkilöä, jotka toimivat aktiivisesti koko Pohjois-Suomen alueella.

Pohjois-Suomen Syöpäyhdistyksen toiminta-ajatuksena on tukea ja neuvoa syöpään sairastuneita ja heidän läheisiään sekä edistää syöpätautien ennaltaehkäisyä, varhaistoteamista ja syöpätautien tieteellistä tutkimusta.

Suomen Syöpäyhdistys täyttää tänä vuonna 80 vuotta. Juhlavuoden teemana on vapaaehtoisuus. Jäsenjärjestöt kiittävät ja palkitsevat juhlavuoden kunniaksi heille tärkeitä vapaaehtoistyötä tekeviä jäseniä.

Lisätietoja:

toiminnanjohtaja Seppo Rajaniemi, Pohjois-Suomen Syöpäyhdistys, puh. 0400 293 136
kerhon vetäjä Aarne Sujala, Pohjois-Suomen Syöpäyhdistyksen Utsjoen kerho,
puh. 0400 869 062
tiedottaja Mirja Karlsson, puh. 050 463 5260, mirja.karlsson@cancer.fi
#SSY80