Siirry suoraan sisältöön

Pohjois-Savon Syöpäyhdistys palkitsee kirpputorin vapaaehtoiset

Pohjois-Savon Syöpäyhdistys palkitsee kirpputorin vapaaehtoiset torstaina 25.8.2016. Kirpputori sijaitsee yhdistyksen toimiston alakerrassa Kuopiossa.

Pohjois-Savon Syöpäyhdistyksen kirpputori pyörii syyskuusta toukokuuhun viitenä päivänä viikossa Alkon vanhassa varastossa Kuninkaankadulla. Kirpputoritoiminta alkoi Männistön kaupunginosassa 1990-luvulla. Nykyisissä tiloissa kirpputori on ollut vuodesta 2000.

Kirpputorin käytännön toiminta pyörii täysin 15-20 vapaaehtoisen voimin. Kirpputori työllistää päivittäin 2-3 vapaaehtoista, kukin heistä työskentelee aina samana viikonpäivänä. Kaikki tavara tulee lahjoituksina. Kirpputorin tuotto, 15 000 – 20 000 euroa vuodessa, käytetään syöpäpotilaiden tukeen ja neuvontaan.

Kirpputorin vapaaehtoisten edustaja, 62-vuotias Heikki Inkinen on ollut mukana kuusi vuotta. Inkisen mukaan kirpputorityö pitää mielen virkeänä, kun koko ajan tapaa uusia asiakkaita ja pääsee tekemään myyntityötä. Kirpputori ei kuitenkaan keskity pelkästään myyntiin, vaan työntekijät kuuntelevat herkällä korvalla kävijöiden kuulumisia.

– Tämä on kuin mielenterveystoimisto, virkistyspaikka, jossa on monia vakiokävijöitä. Kuopiossa on paljon omissa oloissaan eleleviä ihmisiä, jotka voivat purkaa kirpputorilla huoliaan ja murheitaan. Osa asiakkaista tulee tänne tiettyinä päivinä, jotta näkisi tutuksi tulleet myyjät, Inkinen kertoo.

Pohjois-Savon Syöpäyhdistys on perustettu vuonna 1959. Yhdistyksen tavoitteena on syöpäsairauksien ennaltaehkäisy, varhainen toteaminen, sairastuneiden ja heidän omaistensa tukeminen sekä tieteellisen tutkimustyön edistäminen.

Yhdistyksessä toimii vapaaehtoisia ympäri maakuntaa. Paikallisosastot toimivat yhdistyksen paikallisina ”kasvoina” ja ovat usein ihmisille se ensimmäinen ja läheisin kontakti yhdistyksen toimintaan. Jäseniä yhdistyksessä on koko maakunnan alueella noin 4 400.

Toiminta-alueeseen kuuluu Pohjois-Savon maakunnan 18 kuntaa.

Suomen Syöpäyhdistys täyttää tänä vuonna 80 vuotta. Juhlavuoden teemana on vapaaehtoisuus. Jäsenjärjestöt kiittävät ja palkitsevat juhlavuoden kunniaksi heille tärkeitä vapaaehtoistyötä tekeviä jäseniä.

 

Lisätietoja:

Toiminnanjohtaja Pirjo Airaksinen, Pohjois-Savon Syöpäyhdistys, puh. 050 561 8511

kirpputorin vapaaehtoisten edustaja Heikki Inkinen, puh. 050 436 3745

tiedottaja Mirja Karlsson, puh. 050 463 5260, mirja.karlsson@cancer.fi

#SSY80