Siirry suoraan sisältöön

Pirkanmaan Syöpäyhdistys tukee syövän tieteellistä tutkimusta

Pirkanmaan Syöpäyhdistys esittelee 65-vuotisjuhlaseminaarissaan pirkanmaalaista syöpätutkimusta ja julistaa haettaviksi 250 000 euron tutkimusapurahat.

Pirkanmaan Syöpäyhdistyksen apurahat jaetaan syöpätauteihin ja syöpäriskin pienentämiseen liittyvää tieteellistä tutkimusta varten. Puolet summasta myönnetään yhdelle tutkimushankkeelle. Toinen puoli voidaan jakaa useammalle pienemmälle hankkeelle, esimerkiksi väitöskirjojen tekemiseen.

Pirkanmaan Syöpäyhdistys on osallistunut syövän tieteelliseen tutkimukseen monella tavalla.
Yhdistys on lahjoittanut varoja Tampereen yliopiston kahteen eri professorin virkaan, jotka ovat syöpätautien epidemiologian ja palliatiivisen lääketieteen professorien virat. Molemmat professuurit yliopisto on sittemmin ottanut omiksi viroikseen. Yhdistyksen tutkimusapurahoja on kohdennettu erityisesti nuorille uransa alussa oleville tutkijoille.

Pirkanmaan Syöpäyhdistys harjoittaa myös itse tieteellistä tutkimusta. Ensimmäiseen kansainväliseen rintasyövän ehkäisytutkimukseen yhdistys meni mukaan 1990-luvun puolivälissä. Yhdistys on osallistunut senkin jälkeen useaan tutkimukseen. Se suunnittelee parhaillaan melanooman liittyvän tutkimuksen käynnistämistä.

Pirkanmaan Syöpäyhdistyksen juhlaseminaari pidetään torstaina 11.2.2016 Tampereen Komediateatterissa. Juhlaseminaarissa puhuvat yhdistyksen hallituksen jäsenet dosentti Minna Tanner ja professori Anssi Auvinen. Tanner kertoo rintasyövän täsmälääkkeistä ja Auvinen syöpävaaran vähentämisestä.

Lisätietoja ja haastattelupyynnöt

toimitusjohtaja Marja-Liisa Kotisaari, puh. 050 544 0991
ylilääkäri, dosentti Meri-Sisko Vuoristo, puh. 03 249 9111
tiedottaja Mirja Karlsson, puh. 050 463 5260