Siirry suoraan sisältöön

Pirkanmaan Syöpäyhdistys palkitsee vapaaehtoisen

Pirkanmaan Syöpäyhdistys palkitsee monipuolista vapaaehtoistyötä tekevän sekä myös yhdistyksen strategiaa tekemässä olleen Jarmo Hautamäen tiistaina 29.11.2016 Tampereella.

Tampereen kupeessa, Pirkkalassa, asuva Jarmo Hautamäki täytti pari vuotta sitten 50 vuotta. Lahjaksi ei suinkaan tullut kiikkustuolia, vaan eturauhassyöpä. Hän ei ehtinyt edes leikkaukseen, kun selvisi, että hänellä on myös akuutti verisyöpä. Sairaalassa vierähti puoli vuotta. Ensin hoidettiin verisyöpä ja vasta sitten eturauhassyöpä.

Hautamäki kuvaa sairastumistaan pysäyttäväksi kokemukseksi. Kun terve mies sairastuu yht’äkkiä ja joutuu piuhojen päähän sairaalasänkyyn, siinä ehtii miettiä koko elämänsä uusiksi. Hän ei tiennyt aiemmin mitään vertaistukihenkilöistä, mutta sai kuitenkin tukihenkilön Pirkanmaan Syöpäyhdistyksestä jo sairaalassa ollessaan.

– Se oli hyvää toimintaa ja sillä tiellä olen edelleen. Puhumisesta on paranemisessa iso apu. Lääkärit kyllä hoitavat kaiken muun, mutta henkinen puoli tahtoo jäädä vähemmälle, hän arvioi.

Hautamäki on tällä hetkellä kolmen syöpäpotilaan tukihenkilönä.  Hänestä potilas on jo ”paremmalla puolella”, jos on itse osannut soittaa ja pyytää apua. Tukea kyllä löytyy ja sitä on joka puolella, kunhan potilas vain osaisi, jaksaisi tai ymmärtäisi kysyä ja etsiä apua tarvitessaan.

Jarmo Hautamäestä on muovautunut kuluneen vuoden aikana ”syöpäjulkkis” Pirkanmaalla. Hän on kertonut omista sairauskokemuksistaan niin syöpään sairastuneille, opiskelijoille kuin suurelle yleisöllekin. Avoimuus on tuottanut tulosta, sillä hän on saanut puheenvuoroistaan kiittävää palautetta. Lisäksi Hautamäki esiintyy Syöpäjärjestöjen vertaistuesta kertovalla videolla.

Pirkanmaan Syöpäyhdistys on perustettu 1951. Yhdistyksen tehtävänä on tukea ja kuntouttaa syöpään sairastuneita ja heidän läheisiään sekä ehkäistä syöpää ja parantaa syövän varhaista toteamista. Yhdistys tekee ja tukee myös syövän tieteellistä tutkimusta.

Pirkanmaan Syöpäyhdistyksen toimitilat sijaitsevat Tampereella. Lisäksi yhdistyksen hoitajat pitävät vastaanottoa Ikaalisissa, Orivedellä, Ruovedellä, Parkanossa, Sastamalassa ja Valkeakoskella. Yhdistys järjestää ryhmiä ja tapaamisia eri puolilla Pirkanmaata.

Tutustu Syöpäjärjestöjen vertaistukeen.

Suomen Syöpäyhdistys täyttää tänä vuonna 80 vuotta. Juhlavuoden teemana on vapaaehtoisuus. Jäsenjärjestöt kiittävät ja palkitsevat juhlavuoden kunniaksi heille tärkeitä vapaaehtoistyötä tekeviä jäseniä.

 

Lisätietoja:

toiminnanjohtaja Anne Lindfors, Pirkanmaan Syöpäyhdistys, puh. 050 307 5975

tiedottaja Mirja Karlsson, puh. 050 463 5260, mirja.karlsson@cancer.fi

#SSY80