Siirry suoraan sisältöön

Roosa nauha: Pienilläkin teoilla on suuri merkitys

Katri Niskanen

Tiedote 22.9.2015

Vuoden 2015 Roosa nauha -rusetin on luonut vaatesuunnittelija Katri Niskanen. Nauhassa on auttamista symboloivat kädet, jotka muistuttavat meitä siitä, että pienilläkin teoilla voi olla suuri merkitys. Katri Niskaselle käsien piirtäminen nauhaan oli hyvin luontevaa, sillä hän työskentelee käsillään.

”Pienillä teoilla on väliä. Haluan omalla panoksellani tukea syöpätutkimusta, sekä kannustaa ihmisiä huolehtimaan itsestään ja toisistaan. Suunnittelin kädet nauhaan symboloimaan auttamista ja välittämistä”, Niskanen kertoo.

Roosa nauha on rintasyövän vastaisen taistelun symboli ympäri maailman. Keräys järjestetään Suomessa jo 13. kerran. Ostamalla nauhan, kumppaneiden tuotteita tai lahjoittamalla suoraan keräykseen olet mukana tärkeässä työssä. Nauhan hinta on kolme euroa.

9.10. vietetään Roosa nauha -päivää

Roosa nauha -päivänä 9.10. pukeudutaan pinkkiin ja värjätään yhdessä Suomi vaaleanpunaiseksi. ”Toivomme, että ihmiset järjestävät pieniäkin hyväntekeväisyystapahtumia esim. työpaikoilla ja kaveriporukoissa ja lahjoittavat varoja Roosa nauha -keräykseen. Toiveenamme on myös, että kuvia tempauksista jaetaan Roosa nauha -Facebook-sivuille ja merkitään Instagramissa tunnisteella #roosanauha”, kertoo keräyspäällikkö Tuuli Lahti.

”Oman tempauksen järjestäminen ja potin perustaminen on helppo tapa osallistua ja välittää tietoa kampanjasta kavereille. Potin voi kampanja-aikana perustaa helposti, niin yksityiset ihmiset kuin yrityksetkin. Kaikki mukaan tekemään hyvää,” kannustaa Lahti. Oman keräyspotin voi perustaa osoitteessa oma.syopasaatio.fi/roosa-nauha(avautuu uudessa ikkunassa).

Roosa nauha -päivän tapahtumien lisäksi syöpäyhdistykset järjestävät lokakuun aikana luentoja ym. ympäri Suomea. Tietoa niistä on löydettävissä täältä(avautuu uudessa ikkunassa).

Kampanjalla kerätään varoja syöpätutkimukseen, neuvonta- ja tukipalveluihin

Rintasyöpään sairastuu Suomessa noin 4 800 naista vuodessa. Sairaus koskettaa sairastuneen lisäksi koko tämän lähipiiriä. Roosa nauha -kampanja kerää varoja kotimaiseen syöpätutkimukseen, erityisesti rintasyövän tutkimukseen ja neuvonta- ja tukipalveluihin sekä syövän ehkäisyyn. Syöpäsäätiön Roosa nauha -keräyksellä on tuettu syöpätutkimusta ja neuvonta- ja tukipalveluja vuosien 2005–2014 aikana lähes 4,7 miljoonalla eurolla.
Yhteistyökumppanit

Keräyksen pääyhteistyökumppaneita ovat vakuutusyhtiö AIG, Lumene, Lindex, Prisma, S-market, Alepa, Sale ja ABC-market.

Roosa nauha -jälleenmyyjät: Lindex, Prisma, S-market, Alepa, Sale, ABC-Market, Sokos, Emotion, Yliopiston Apteekki, Taito Groupin käsityömyymälät ja maakunnalliset syöpäyhdistykset.

Katso Katri Niskasen terveiset täältä(avautuu uudessa ikkunassa)

Tiedustelut kampanjasta, haastattelut: Tuuli Lahti, tuuli.lahti@cancer.fi, 040 558 0977
Kuvamateriaalit ja juttuvinkit: Mari Saari, mari.saari@cancer.fi, 050 544 6686

www.roosanauha.fi(avautuu uudessa ikkunassa)

Kansainvälinen rintasyöpätietoisuuden kuukausi on lokakuu. Roosaa silkkinauhaa käytetään tuolloin rintasyövän vastaisen taistelun symbolina ympäri maailmaa. Suomessa käytetty Roosa nauha -tunnus on Syöpäsäätiön rekisteröimä tavaramerkki.

Roosa nauha -keräyksen tavoitteena on edistää syöpätutkimusta, vaikuttaa siihen että yhä useampi syöpä voidaan ehkäistä tai hoitaa, sekä varmistaa että jokainen syöpään sairastunut saa tarvittavan tuen sairauden eri vaiheissa. Keräyksellä tuetaan ensisijaisesti rintasyövän vastaista työtä.