Siirry suoraan sisältöön

Viiksillä varoja tutkimukseen

Tiedote 15.10.2015

Marraskuu on Movember-kuukausi. Viikset kasvattamalla ja lahjoituksia keräämällä voi tukea eturauhassyövän ja kivessyövän tutkimusta. Kampanja haluaa myös herätellä miehiä kiinnostumaan omasta terveydestään huolehtimisesta.

Movember on Syöpäsäätiön kampanja, ja sillä kerätään varoja kotimaiseen eturauhassyövän ja kivessyövän tutkimukseen.

Kerätyillä varoilla rakennetaan muun muassa valtakunnallisen eturauhassyövän laaturekisteriä. Rekisteri tukee syöpähoitojen kehittämistä. Tarkoituksena on parantaa hoitojen laatua entisestään, mahdollistaa laadun vertailu paitsi kansallisesti myös kansainvälisesti.

Vuonna 2003 Australiassa perustettu Movember-kampanja kannustaa miehiä kasvattamaan viiksiä jo 21 maassa. Suomessa viiksiä on kasvatettu vuodesta 2009 ja syöpätutkimukseen on jaettu tähän mennessä noin 680 000 euroa.

Eturauhasen syöpä on miesten yleisin syöpä Suomessa. Siihen sairastuu lähes 5 200 miestä vuosittain. Kivessyöpä on harvinaisempi, mutta siihen sairastuvat miehet ovat usein nuoria.

Miten osallistun Movemberiin?

Miehet (Mo Brot) rekisteröityvät fi.movember.com-sivulla viimeistään marraskuun alussa, ajelevat kasvonsa sileiksi marraskuun ensimmäisenä päivänä ja antavat viiksien kasvaa Movemberin loppuun. Miesten tarkoituksena on kerätä mahdollisimman paljon tukijoita viiksienkasvatus­projektilleen. Kaikki lahjoitukset menevät Syöpäsäätiölle.

Naiset (Mo Sistat) ovat yhtälailla tervetulleita Movemberiin. He voivat ilmoittautua mukaan miesten tapaan tai ohjata hankkimansa tuen myös suoraan haluamalleen Mo Brolle ja tämän viiksien­kasvatusprojektille.

Katso ohjeet ja lisätiedot rekisteröitymiseen osoitteessa: http://fi.movember.com.

Viimeisimmät uutiset ja päivän komeimmat viikset Facebookissa.

Tervetuloa mukaan!

Lisätiedot:

Syöpäsäätiö
Varainhankinnan suunnittelija Asta Merenmies, 050 550 5113
Tiedottaja Maarit Rautio, 0405491003, maarit.rautio@cancer.fi

Movember Suomi:
Jarno Salmivuori, 050 592 9191

Lisätietoa eturauhassyövästä(avautuu uudessa ikkunassa)

Lisätietoa kivessyövästä(avautuu uudessa ikkunassa)