Siirry suoraan sisältöön

Movember todistaa: Suomalaismiehistä on yhteisölliseen toimintaan

Eturauhassyövän tutkimukseen varoja keräävä Movember-kuukausi alkaa lähestyä loppuaan. Kampanjassa rikotaan yksi tapahtuma kerrallaan miesten puhumattomuuden tabua; sen tarkoitus on myös saada miehet puhumaan vaikeasta aiheesta.

Kampanjaan ehtii vielä osallistua joulukuun 3. päivään asti ja tukea miesten yleisimmän syövän tutkimusta. Eturauhassyövän tutkimus tarvitsee kipeästi suomalaisten miesten ja naisten lahjoituksia julkisen tutkimusrahoituksen pienennyttyä.

Movemberiin varoja kerääviä kävelyitä on järjestetty useilla paikkakunnalla. Tällainen tuntien kävely yhdessä yhdistää osallistujia ja saa keskustelemaan tärkeistä asioista.

– Se oli hieno kokemus, monen tunnin kävelemisen aikana ehti jutella vaikka mistä, kertoo Helsingissä rautatientorilta Vuosaareen kävellyt Sami Ruokangas.

Kävelyjen ja perinteisen viiksien kasvattamisen lisäksi Movember-kampanjassa on järjestetty monenlaisia muitakin tapahtumia. Mainstreet Äijät niminen aktiivinen Movember-joukkue teki videon isänpäiväksi, jossa esiintyivät kahden jäsenen syöpää sairastavat isät.

Movember.com-keräysalustalla tiimien keräyskisaa johtava Frisbeegolf on järjestänyt useita Movember-kilpailuita. Yksi joukkueen jäsen on sairastunut kivessyöpään viime kesänä.

Movemberin yksityispottien kärjessä on tällä hetkellä Mobro Jari Kivinen.

– Lähdin mukaan saadakseni miespuoliset ikätoverini – ja heidän puolisonsa – kiinnittämään huomiota omaan terveyteensä. Halusin myös itse päästä takaisin säännölliseen treenirytmiin, hän kertoo.

Jari Kivinen on luvannut lahjoittaa kampanjaan euron jokaisesta juostusta kilometristä, ja hän on haastanut ystävät ja tuttavat mukaan.

Movemberissa on mukana myös monia urheiluseuroja ja opiskelijajärjestöjä.

Vuoden 2016 Syöpäsäätiön Movember-keräyksestä saadut varat käytetään eturauhassyövän hoitoihin liittyvän elämänlaatutietoa kartuttavan tutkimuksen tekemiseen. Sen ansiosta potilaalla ja lääkärillä on tulevaisuudessa paremmat tiedot valita paras ja potilaan elämää vähiten rajoittava hoito.

Lahjoittamalla suomalaiseen syöpätutkimukseen osallistuu sairastuneiden miesten elämän laadun parantamiseen.

Tärkein ja helpoin tapa osallistua Movemberiin on tehdä lahjoitus. Lahjoittamisen lisäksi voi ilmoittautua mukaan kerääjäksi osoitteessa www.movember.com.

Lisätiedot:

Varainhankintapäällikkö Helena Hulkko, 050 582 2211

tiedottaja Maarit Rautio, 040 5491003