Siirry suoraan sisältöön

Michael Monroe mukaan Syöpäsäätiön Roosa nauha -iltaan

Syöpäsäätiön Roosa nauha -illan esiintyjäkaartiin on ilmoittautunut mukaan myös tämän vuoden Roosa nauhan suunnitellut Michael Monroe. Hyväntekeväisyyskonsertilla kerätään varoja suomalaiselle syöpätutkimukselle ja -neuvonnalle.

Syöpäsäätiön Roosa nauha -iltaa vietetään 4.10. klo 20-22 Kulttuuritalo Martinuksessa Vantaalla ja sitä voi seurata myös suorana lähetyksenä MTV3-kanavalla. Konsertin liput on ostettavissa Ticketmasterista.

Konsertti tarjoaa kaksi erilaista lavakattausta musiikkia: Suuren salin puolella esiintyvät muun muassa Paula Koivuniemi, Arja Koriseva, Waltteri Torikka ja Johanna Rusanen. Pienemmän loungen puolella puolestaan esiintyvät Michael Monroen lisäksi esimerkiksi Lenni-Kalle Taipale, Anna Abreu, Sanni ja Evelina.  Sekä salin että loungen lipulla pääsee nauttimaan molemmista konserteista: ne näytetään ristiin screeneillä keskenään. Konsertin juontavat Peter Nyman ja Heidi Sohlberg.

Illan aikana valotetaan Syöpäsäätiön työtä ja syöpätutkimuksen tärkeyttä. TV-lähetyksen kautta tavoitellaan uusia kuukausilahjoittajia tukemaan tutkimusta ja potilaille ja omaisille suunnattuja neuvontapalveluita. Konsertin lipputuotot ohjataan Syöpäsäätiölle.

Syöpäsairaudet yleistyvät väestön ikääntyessä. Vaikka syöpähoidot Suomessa ovat korkeatasoisia, tutkimus kaipaa tukea. Valtion budjettirahoitusta terveyden tutkimukseen yliopistosairaaloissa ja tutkimuslaitoksissa on vähennetty rajusti viime vuosina. Rahoituksen taso putosi lähes puoleen vuodesta 2011 vuoteen 2015.

Syöpäsäätiö on Suomen suurin yksityinen syöpätutkimuksen rahoittaja

”Syöpäsäätiön rahoitus on muuttunut tutkijoille tärkeämmäksi kuin koskaan. Se antaa heille mahdollisuuden keskittyä itse tutkimustyöhön”, kertoo Syöpäsäätiön varainhankintapäällikkö Helena Hulkko.

”Edistyvä tutkimus ja uudet hoidot luovat potilaille toivoa tulevaisuuteen. Noin 88 suomalaista saa päivittäin syöpädiagnoosin. Heitä ja heidän läheisiään lohduttaa ja heille tuo toivoa syöpätutkimuksen edistyminen ja tutkimuksen riittävä rahoitus. Toivomme, että suomalaiset ottavat osaa konserttiin ja lahjoittavat edelleen Syöpäsäätiölle varojaan, jotta meillä on mahdollisuus olla mukana rahoittamassa kotimaista syöpätutkimusta”.

Lisätietoja:

Helena Hulkko
Varainhankintapäällikkö, Syöpäsäätiö
helena.hulkko(at)cancer.fi
050 582 2211