Siirry suoraan sisältöön

Matti Eskon Rekkamies kääntyi Viiksimieheksi

Marraskuun alussa käynnistyvä Movember-keräys sai oman nimikkokappaleensa, kun Matti Eskon kantrihenkinen Rekkamies kääntyi Viiksimieheksi, lauluksi miesten terveyden ja Movember-kampanjan puolesta. Kappaleen tulkitsevat Arttu Wiskari, Stig, Pete Parkkonen ja tietenkin itse Matti Esko. Kappale kannustaa tukemaan eturauhas- ja kivessyövän tutkimusta sekä osallistumaan varoja keräävään kampanjaan.

”Annoimme artisteille vapaat kädet tehdä oman tulkintansa biisistä. Uskomme, että humoristisella Viiksimies-kappaleella ja useamman eri ikäpolven artisteilla lisäämme viiksikampanjana tunnetun Movemberin tunnettuutta – nyt vahvemmin myös eturauhassyövän riskiryhmän parissa. Tarvitsemme kaikenikäiset miehet mukaan lahjoittamaan eturauhassyöpätutkimukseen”, sanoo varainhankintapäällikkö Helena Hulkko Syöpäsäätiöstä.

Alunperin kaurapuuroa markkinoineesta kappaleesta on Janne Rintalan uudelleen sanoittamana ja Aki Sihvosen sovittamana syntynyt hyväntuulinen esitaistelija Movemberille. Rekkamies valikoitui Viiksibiisin lähtökohdaksi, koska se on suomalaisista miehistä, suomalaisille miehille tehty hieno ja koskettava klassikkokappale, jonka moni tuntee.

Matti Eskon isä kuoli eturauhassyöpään

Arttu Wiskari, Stig, Pete Parkkonen ja Matti Esko tuovat kukin kappaleeseen oman persoonallisen sävynsä. Kaikilla on myös aito halu olla mukana tärkeän asian puolesta.

Matti Esko kertoo olevansa erityisen iloinen ja otettu, että häntä pyydettiin kampanjaan mukaan: “Olen itse juuri sitä ikäryhmää, jota aihe koskettaa. Lisäksi oma isäni menehtyi eturauhassyöpään. Toivon, että suomalaiset miehet lähtevät mukaan Movemberiin ja puhuvat myös avoimemmin terveysasioistaan”, Matti Esko sanoo.

Myös Arttu Wiskaria syöpä on koskettanut läheltä, kun hänen bändinsä kitaristi sairastui muutama vuosi sitten syöpään: “Täytyy nostaa hattua, että mies ei perunut yhtään keikkaa, vaikka haimme hänet välillä suoraan rankoista syöpähoidoista keikkabussiin”, kertoo Arttu Wiskari.

Pete Parkkonen iloitsee, että voi tehdä työtä hyvän asian puolesta laulamalla: “Elämässä tärkeimpiä asioita ovat ystävät ja yhdessä tekeminen, siitähän Movemberissakin on pohjimmiltaan kyse”, hän sanoo.

Stig puolestaan kokee olevansa kuin syntynyt Viiksimieheksi. “Olen ihmetellytkin, ettei minua ole aiemmin pyydetty mukaan, sillä viikset ovat olleet aina juttuni”, hän pohtii, että voisi kyllä ajaa viikset hyvän asian puolesta, jos sillä saataisiin kerättyä sopiva summa.

Kaikkien tuntemalle musiikkikappaleelle annetaan uusi elämä alkuperäisartistin ja nuorempien tähtien kanssa. Kuvauksissa oli ainutlaatuisen lämmin tunnelma.

Viiksimies-kappale julkistetaan tiistaina 1.11. Syöpäsäätiön Youtube-tilillä youtube.com/syopasaatio

Viiksimies-artistien oma Movember-keräystiimi löytyy osoitteesta: http://mobro.co/viiksimiehet
Musiikkivideon ja kuvauksien aikana tehdyt haastattelut löytyvät kampanjan kotisivuilta www.pelastamiehet.com. Movemberin viralliset kotisivut ovat www.movember.com.

Artistien haastattelut ja valokuvat, Viiksimiehen sanat ja muu pressimateriaali: https://www.dropbox.com/sh/uuvq3ua0dcwsk96/AAApYAgfyg372lH5fQSXHdvwa?dl=0

Lisätietoja:

Varainhankintapäällikkö Helena Hulkko helena.hulkko@cancer.fi
Syöpärekisterin johtaja Nea Malila nea.malila@cancer.fi, 050 305 5730
Tiedottaja Anu Kytölä anu.kytola@cancer.fi, 050 382 8968
Artistien haastattelut Kalle Viira, kalle.viira@cancer.fi