Siirry suoraan sisältöön

Lounais-Suomen Syöpäyhdistys palkitsee vapaaehtoisen

Lounais-Suomen Syöpäyhdistys palkitsee Uudenkaupungin paikallisosaston pitkäaikaisen vapaaehtoistyöntekijän Tarja-Liisa Kukkosen 65-vuotisjuhlassaan keskiviikkona 14.12.2016 Turussa.

Tarja-Liisa Kukkonen aloitti vapaaehtoistyön syöpäyhdistyksessä vuonna 2005. Hän oli jäänyt eläkkeelle Vakka-Suomen sairaalan kirurgian osaston perushoitajan tehtävästä pari vuotta aiemmin. Siinä vaiheessa hänellä oli aikaa ja halua auttaa syöpäpotilaita, joita hän hoiti jo sairaalatyössään.

– Kun olin töissä, minulla ei ollut aikaa jutella potilaiden kanssa. Pakolliset hoidot annettiin, muttei aikaa riittänyt muuhun. Nyt saan paneutua enemmän syöpäpotilaiden asioihin, hän kertoo.

Kukkonen pitää Uudenkaupungin keskustassa sijaitsevassa Ystävän Tuvassa torstaivastaanottoa. Hän hoitaa sairastavien ihmisten korvaushoitoasioita ja sopeutumisvalmennuskursseja sekä kaikkia muita syöpäyhdistyksen jäsenyyteen kuuluvia tehtäviä. Lisäksi hän on syöpäyhdistyksen edustajana mukana niin rintasyöpä- kuin eturauhassyöpäpotilaidenkin kuukausittaisissa kokoontumisissa.

Tarja-Liisa Kukkonen on 71-vuotias ja asuu aivan Ystävän Tuvan naapurissa. Hänellä on lyhyt matka piipahtaa tupaan aina silloin, kun potilaat häntä tarvitsevat. Hän sanoo tekevänsä todella paljon vapaaehtoistyötä ja on aina käytettävissä tai ainakin päivittäin tekemisissä syöpäpotilaiden kanssa.

Kukkonen on saanut vapaaehtoistyöstään hyvää palautetta. Sen takia hän jaksaa tehdä sitä edelleen. Sairastavat ihmiset ovat lähellä hänen sydäntään. Auttavia käsiä ei ole koskaan liikaa, joten hän toivoisi lisää vapaaehtoistyöntekijöitä Uuteenkaupunkiin.

Lounais-Suomen Syöpäyhdistys perustettiin Suomen Syöpäyhdistyksen Turun osastona 1951. Se toteuttaa auttamistyötään vapaaehtoisvoimin ja saman kokeneiden vertaistukena, mutta tarjoaa muun muassa ammattilaisten hoitamaa syöpäneuvontaa ja sopeutumisvalmennusta.

Lounais-Suomen Syöpäyhdistys on nykyään Suomen suurimpia alueellisia kansalaisjärjestöjä ja siihen kuuluu noin 28 000 jäsentä. Yhdistyksellä on kuusi paikallisosastoa: Forssa, Loimaa, Rannikkoseutu, Salo, Turku ja Uusikaupunki. Rannikkoseudun osastoon kuuluvat Masku, Naantali, Nousiainen, Raisio ja Rusko.

Suomen Syöpäyhdistys täyttää tänä vuonna 80 vuotta. Juhlavuoden teemana on vapaaehtoisuus. Jäsenjärjestöt kiittävät ja palkitsevat juhlavuoden kunniaksi heille tärkeitä vapaaehtoistyötä tekeviä jäseniä.

Lisätietoja:

toimitusjohtaja Ville Viitanen, Lounais-Suomen Syöpäyhdistys, puh. 02 2657 601, ville.viitanen@lssy.fi

tiedottaja Mirja Karlsson, puh. 050 463 5260, mirja.karlsson@cancer.fi

#SSY80