Siirry suoraan sisältöön

LähiTapiola ja Syöpäsäätiö yhteistyöhön

LähiTapiola ja Syöpäsäätiö ovat solmineet monivuotisen yhteistyösopimuksen, joka tukee suomalaisten terveyttä ja edistää syöpätutkimusta. Yhteistyö perustuu yhteiseen näkemykseen siitä, että on erityisen tärkeää investoida suomalaisten terveyteen.

”Syöpäsäätiö on Suomen suurin yksityinen syöpätutkimuksen tukija. Kun tutkimukseen kohdistuu juuri nyt säästötoimia, on tehtävämme entistä tärkeämpi. Voimme nopeuttaa apurahoilla tutkimustyötä merkittävästi. LähiTapiolan tuki terveyden edistämisen hankkeisiin on kaivattua ja tervetullutta”, toteaa Syöpäsäätiön pääsihteeri Sakari Karjalainen.

”LähiTapiolassa tehtävämme on auttaa suomalaisia elämään terveempää elämää ja pärjäämään elämässä taloudellisesti. Tuomme jatkossa markkinoille täysin uusia elämää turvaavia ratkaisuja, joilla on todellista merkitystä asiakkaillemme sekä yhteiskunnalle. Uskomme, että tutkimusyhteistyö Syöpäsäätiön kanssa auttaa tekemään suomalaisten elämästä terveempää”, sanoo LähiTapiola Henkiyhtiön toimitusjohtaja Minna Kohmo.

Painopiste tutkimuksessa ja terveyden edistämisessä
LähiTapiolan tutkimuksen tuki kohdistuu terveystaloustieteelliseen ja lääketieteelliseen tutkimukseen. Syöpäsäätiö tekee tutkimusraportin syövän hoidon kustannuksista tämän vuoden aikana. Tutkimushanke on osa syöpätaakan arviointia suomalaisessa yhteiskunnassa. Sitä tarvitaan, jotta voidaan suunnata oikein terveyden edistämisen toimintaa ja arvioida sitä tehokkaasti.

LähiTapiolan tuen ansiosta Syöpäsäätiö julistaa syksyllä haettavaksi syövän ehkäisyyn kohdistuvan 200 000 euron kaksivuotisen suurapurahan.

Alle 25-vuotiaiden työelämän ja opiskelun ulkopuolella olevien nuorten terveyttä edistetään LähiTapiolan tuella. Tätä Hyvä päivä -hanketta pilotoidaan Kainuussa.

Lisätietoja
LähiTapiola:
Johtaja Arto Heinonen, yritysvastuu ja yhteiskuntasuhteet, puh. 050 555 4411, etunimi.sukunimi@lahitapiola.fi
Syöpäsäätiö:
Pääsihteeri Sakari Karjalainen, Syövän kustannukset -hanke, syöpätutkimus
puh. 0400 818 910, etunimi.sukunimi@cancer.fi